counter

Θέλεις, άρα μπορείς. Μπορείς, άρα πράξε. Πράξε, γιατί θες και μπορείς.

Θέλεις, άρα μπορείς. Μπορείς, άρα πράξε. Πράξε, γιατί θες και μπορείς.
Θέλεις, άρα μπορείς. Μπορείς, άρα πράξε. Πράξε, γιατί θες και μπορείς.

Σήμερα θέλησα να ασχοληθώ με το κλειδί της επιτυχίας. Μήπως υπάρχει εν τέλει συνταγή; Υπάρχει και δεν είναι κάποιο βαρύγδουπο μυστικό, αλλά είναι τόσο απλό που δεν το λαμβάνει κανείς υπόψιν. Η δύναμη του υποσυνείδητου και η σαφήνεια του σκοπού στην πράξη είναι η απάντηση. Πάμε τώρα να αναπτύξω, στο πώς λειτουργεί όλο αυτό. 
 
Η σαφήνεια του σκοπού, είναι η αφετηρία όλων των επιτευγμάτων και η έλλειψή της, το εμπόδιο. Ο περισσότερος κόσμος, αδυνατεί να βρει και να καθορίσει πραγματικά τους στόχους του, για να μπορέσει στη συνέχεια να κινηθεί προς την πραγμάτωσή τους. Η σαφήνεια του σκοπού από την άλλη, αναπτύσσει αυτάρκεια, προσωπική πρωτοβουλία, ενθουσιασμό, αυτοπειθαρχεία, φαντασία και κατ’ επέκταση κινητικότητα. Όλα αυτά, είναι προϋποθέσεις για την επιτυχία. Η σαφήνεια του σκοπού, επίσης, μας ενθαρρύνει να εξειδικευτούμε και η εξειδίκευση οδηγεί στην σιγουριά, στην εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μας και άρα στην ανάπτυξη ιδεών και αναγνώριση των ευκαιριών. Ένας νους που διαλέγει συνεχώς την εξέλιξη του, πιο εύκολα μπορεί να διακρίνει τις πόρτες που βλέπει μπροστά του και αφού μπορεί και τις βλέπει, μπορεί και να τις ανοίγει. Οι άνθρωποι που έχουν βρει τον σκοπό τους, παίρνουν αποφάσεις και οι αποφάσεις τους είναι σταθερές, σε αντίθεση με τους άνθρωπους που φοβούνται παίρνοντας αποφάσεις αργά και που τις αλλάζουν συχνά. Η επιτυχία σε θέλει δυνατό και γρήγορο. Θες να αλλάξεις τώρα; Παρατήρησε τι σε προβληματίζει καιρό και πάρε μια απόφαση τώρα που διαβάζεις αυτό το άρθρο. Άλλωστε τι έχεις να χάσεις, πέρα από τις αμφιβολίες σου; 
 
Αφού λοιπόν λύσαμε το πρώτο σκέλος, ας περάσουμε στο επόμενο. 
 
Υποσυνείδητο. Πώς λειτουργεί. Οι διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους οφείλονται στους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους έχει ο καθένας εκπαιδεύσει το συνειδητό νου. Υποσυνείδητα, όλοι μοιάζουμε μεταξύ μας. Ας παρομοιάσουμε το υποσυνείδητο με ένα αυτοκίνητο, ενώ το συνειδητό με τον οδηγό. Τη δύναμη την έχει το αυτοκίνητο, όχι ο οδηγός. Ο οδηγός οφείλει να μάθει να ελέγχει και να κατευθύνει αυτή τη δύναμη. Τι θέλω να πω. 
 
Βάζοντας σε λειτουργία το υποσυνείδητο να δουλέψει για σένα, θα σου φέρει λαμπρά, δυναμικά αποτελέσματα. Εάν γνωρίζω τι θέλω, ο τρόπος που λειτουργώ θα είναι πάντα βασισμένος στο αποτέλεσμα που θέλω να φέρω, άρα αρχικά αφιερώνω χρόνο στο τι θέλω και πώς το θέλω, στη συνέχεια το οραματίζομαι, το φαντασιώνομαι, το έχω κάνει κομμάτι της ζωής μου, τροφοδοτώντας την επιθυμία μου, μέχρι να γίνει η δύναμη που θα οδηγεί την ζωή μου. Η νοοτροπία μας, είναι η δύναμή μας σε όλα όσα κάνουμε. Το να έχουμε θετική νοοτροπία, σημαίνει ότι οι σκέψεις και οι πράξεις προάγουν τους σκοπούς μας. Το να έχουμε αρνητική νοοτροπία, σημαίνει ότι εμείς οι ίδιοι υπονομεύουμε μόνοι μας τις προσπάθειές μας. 
Άρα η ‘μονομανία’ όταν πρόκειται για τον σκοπό των κύριων αποτελεσμάτων που θέλουμε να φέρουμε, όχι μόνο δεν είναι κακή, είναι θεσπέσια, καθώς αναπτύσσουμε σαφήνεια σκοπού και θα αρχίσουμε να χτίζουμε αυτό που επιθυμούμε, αφού έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό που θέλουμε. Όταν αυτά τα δυο έχουν δρομολογηθεί, αρχίζουμε και βλέπουμε τις ευκαιρίες ξεκάθαρα μπροστά μας. Όποιος λέει ότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες, απλώς βρίσκει άλλοθι για την απροθυμία του να αναλάβει ευθύνες. Όλα τα μπορώ, αρκεί να θέλω.. Θέλω, άρα μπορώ αφού το σκέφτομαι και να το υλοποιήσω. Μπορώ και αφού μπορώ, πράττω. Πράττω, γιατί θέλω και μπορώ….Όλα είναι απλά, μην τα κάνεις δύσκολα, χάνεις χρόνο και ο χρόνος είναι πολύτιμος...

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR