counter

7 πράγματα που άλλαξα στη ρουτίνα ομορφιάς και βοήθησα ο πλανήτης μας να έχει μέλλον

7 πράγματα που άλλαξα στη ρουτίνα ομορφιάς και βοήθησα ο πλανήτης μας να έχει μέλλον
7 πράγματα που άλλαξα στη ρουτίνα ομορφιάς και βοήθησα ο πλανήτης μας να έχει μέλλον

Η πλειοψηφία μας έχει τη διάθεση να αφήσει ένα καλύτερο αποτύπωμα στο πλανήτη από τις προηγούμενες γενιές. Οι μεγάλες εταιρίες έχουν στραφεί στο 100% προς την ηθική παραγωγή προϊόντων, όμως η αλλαγή θα επιτευχθεί από το σύνολο του κοινωνικού συνόλου. Η ευθύνη πρέπει να είναι και ατομική και οι επιλογές σου οικολογικά ενσυνείδητες. Παρακάτω θα μάθεις πως με μικρές πράξεις μπορείς να αλλάξεις το μέλλον του πλανήτη μας.

Πράξεις αγάπης ως προς το μέλλον του πλανήτη

Περιόρισε τον υπερκαταναλωτισμό΄

Αναλογίσου πόσες φορές έχεις αγοράσει κάτι που ΔΕΝ χρειάζεσαι. Οι άσκοπες αγορές δεν θίγουν μόνο το πορτοφόλι σου αλλά συμβάλλουν στη χρήση περισσότερου πλαστικού, κατανάλωσης νερού και γενικότερης σπατάλης πρώτων υλών. Βάζε μικρούς στόχους , όπως να τελειώνεις τα προϊόντα που αγαπάς εσύ και η επιδερμίδα σου και φυσικά να ανακυκλώνεις τις συσκευασίες τους.

Λιγότερο πλαστικό

Επιστροφή στο παρελθόν και προτίμησε συσκευασίες που δεν περιλαμβάνουν πλαστικό. Η μεγάλη τάση στη κοσμετολογία είναι οι solid συσκευασίες.  Μοιάζουν αρκετά με μπάρες σαπουνιών και εξυπηρετούν το καθαρισμό του σώματος, των μαλλιών και σε κάποιες περιπτώσεις του προσώπου. Αν ακόμα, είσαι σκεπτική σε ότι αφορά τη solid σύσταση στο σύνολο της περιποίησης. Μπορείς να αντικαταστήσεις το υγρό σαπούνι χεριών με ένα σαπούνι, το οποίο για λόγους υγιεινής θα το φυλάσσεις σε μία θήκη –όχι πλαστική-.

προίοντα still life

Η ιδανική οδοντόβουρτσα

Κάθε χρόνο πετιούνται παγκοσμίως 4 δισεκατομμύρια οδοντόβουρτσες και εάν βάλεις τη μια δίπλα στην άλλη μπορούν να κυκλώσουν τη γη 16 φορές. Κάθε χρόνο 200 εκατομμύρια κιλά από οδοντόβουρτσες προστίθενται στις χωματερές. Οι πλαστικές οδοντόβουρτσες χρειάζονται 700 χρόνια για να βιο-διασπαστούν. Προτίμησε οδοντόβουρτσες από bamboo, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο και ανανεώσιμο φυτό στο πλανήτη.

Όχι στα προϊόντα μιας χρήσης

Έχεις αναλογιστεί πόσο κακό κάνεις στο περιβάλλον ξεβάφοντας το πρόσωπο σου; Οι δίσκοι ντεμακιγιάζ, καθώς και κάποια από τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ δεν είναι βιοδιασπώμενα, μένουν απορρίμματα για χρόνια στον πλανήτη μας. Χρησιμοποιώντας 1 μόνο υφασμάτινο σφουγγαράκι αποφεύγεις περίπου 500 μαντηλάκια ή δίσκους ντεμακιγιάζ. Οι επαναχρησιμοποιούμενοι δίσκοι είναι η πιο οικολογική και οικονομική λύση.

Ανακύκλωσε σωστά

Όταν τελειώνεις ένα προϊόν, χώρισε τη συσκευασία σε διαφορετικά υλικά.  Για παράδειγμα,  οι αντλίες  των προϊόντων δεν ανακυκλώνονται. Γυαλί, πλαστικό ή χαρτί εναποτίθεται σε διαφορετικά σημεία και έτσι γίνεται υπεύθυνη διαλογή των απορριμμάτων.

προίοντα still life

Γέμισε ξανά…

Πες «ναι» στις επαναγεμιζόμενες συσκευασίες. Τελειώνοντας το προϊόν σου, επιστρέφεις στο counter του brand και γεμίζεις ξανά. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη τακτική εφαρμόζουν για να προσεγγίσουν νεανικό και τα luxury brands. Επαναγεμιζομένα αρώματα και μέχρι και κραγιόν με τον οίκο Hermes να κάνει το πρώτο βήμα. Η συσκευασία του θα είναι κατασκευασμένη από τα ίδια μέταλλα που χρησιμοποιούνται για τα μεταλλικά στοιχεία των τσαντών και, επιπλέον, είναι επαναγεμιζόμενα, επομένως η αγορά του (θα κοστίζει 67 δολάρια, ενώ το επαναγέμισμα 42) θα είναι σαν μια μικρή επένδυση. Ο δημιουργικός διευθυντής κοσμημάτων και παπουτσιών, Pierre Hardy, ο οποίος ήταν αυτός που σχεδίασε τη συσκευασία, δήλωσε ότι «η ιδέα είναι να έχει μια μορφή που θα είναι συγχρόνως απλή και παιγνιώδης, ώστε να ανανεώνεται επ’ άπειρον. Σπάνια ένας καλλιτεχνικός διευθυντής σκέφτεται το packaging μακροπρόθεσμα και όχι απλώς μια κι έξω».

Για ψώνια

Προμηθεύσου για τα ψώνια σου στα καταστήματα καλλυντικών μεγάλες τσάντες αγορών, ώστε να μην αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς πλαστικές σακούλες.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR