counter

Η διατροφή μου στην εγκυμοσύνη

Η διατροφή μου στην εγκυμοσύνη
Η διατροφή μου στην εγκυμοσύνη

Πως μπορούμε να είμαστε προσεχτικές όταν έχουμε λιγούρες και μπροστά στην παραμικρή διατροφική αμαρτία, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά ή ακόμα χειρότερα όταν ταλαιπωρούμαστε από ναυτίες και καούρες που κάνουν το στομάχι μας έναν μικρό Τιτανικό;

Φίλες μου δεν υπάρχουν ούτε μυστικά ούτε μαγικές συνταγές. Το πιο σημαντικό είναι να αισθανόμαστε καλά γιατί όπως πολύ γλαφυρά συνηθίζει να λέει ο γιατρός μου-ο πληθωρικός και γλυκύτατος Βαγγέλης- «Η εγκυμοσύνη είναι ψυχολογία».

 

 

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η διατροφή μου στην εγκυμοσύνη

Στη δική μου περίπτωση, η προηγούμενη εγκυμοσύνη αποτέλεσε και μια μορφή εκτόνωσης απωθημένων.  Από τη μια οι δύο απανωτές αποτυχημένες κυήσεις κι από την άλλη η για πολλά χρόνια συστηματική διατροφή που ακολουθούσα με έκαναν να θέλω να τρώω σα να μην υπάρχει αύριο.

Θυμάμαι πριν κλείσω το πρώτο τρίμηνο, είχα πάρει 6.5 κιλά και η κοιλίτσα μου είχε ξεπροβάλλει για τα καλά. Έτρωγα χωρίς τύψεις και οφείλω να παραδεχτώ ότι ευχαριστήθηκα την κάθε στιγμή. 

Όλοι με φρόντιζαν και μου πρόσφεραν κάτι να τσιμπήσω κι εγώ το απολάμβανα. Στις 32 εβδομάδες, ήταν η τελευταία φορά που ζυγίστηκα. Μόλις διαπίστωσα ότι είχα πάρει 18 κιλά και μου απέμεναν σχεδόν δύο μήνες …όπου σύμφωνα με το κλισέ που σίγουρα έχει πάρει το αυτί σας «Αναπνέεις και παχαίνεις», αποφάσισα ότι δεν θα ξαναζυγιστώ μέχρι να γεννήσω.

Αυτό και έκανα…

Σε αυτή τη δεύτερη εγκυμοσύνη, είμαι λίγο πιο προσεχτική. Δεν είναι ότι στερούμαι κάτι ή ότι γυρίζω την πλάτη σε κάτι που θα μου «μυρίσει» …απλά προσπαθώ να διατρέφομαι πιο σωστά. Θα μοιραστώ μαζί σας τη διατροφή μου κι αν νιώσετε ότι σας ταιριάζει, υιοθετείστε την.

 

 

 

 

 

 

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η διατροφή μου στην εγκυμοσύνη

Πρωί

Το πρωί θα φάω ένα τοστ με γαλοπούλα, τυρί και ντοματούλα και λίγο αργότερα ως δεκατιανό θα φάω φρουτόκρεμα. Την κάνω ούτως ή άλλως για τη μικρή μου οπότε φροντίζω να βάλω λίγα παραπάνω φρούτα στο μπλέντερ για να φάω κι εγώ. Η παιδίατρος μας, μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε φρούτα εποχής. Έτσι τον τελευταίο καιρό τρώμε αχλάδι, μήλο, μπανάνα και λίγο πορτοκάλι.

 

Σε περίπτωση που δεν είμαι σπίτι το πρωί, θα πάρω μαζί μου ένα φρούτο ή μια μπάρα δημητριακών για να τσιμπολογήσω όταν νιώσω ότι πεινάω.

 

 

 

Μεσημέρι

Τους τελευταίους μήνες, τα μεσημέρια με βρίσκουν στον Ρυθμό 9.49 όπου πηγαίνω με το ταπεράκι μου. Θα φάω ό,τι έχουμε μαγειρέψει στο σπίτι. Ευτυχώς μου αρέσουν σχεδόν όλα τα φαγητά οπότε δε λέω όχι ούτε στα λαδερά και τα όσπρια ούτε φυσικά στο κρέας και το ψάρι που αποτελούσαν ανέκαθεν τη συνηθισμένη επιλογή μου για ένα κυρίως γεύμα. Απλά προσπαθώ να αποφεύγω τα τηγανιτά και τα πολύ βαριά φαγητά όπως το παστίτσιο, το μουσακά και άλλα παρόμοια που ούτως ή άλλως μου προκαλούν δυσπεψία και μια γλυκιά υπνηλία.

 

 

 

 

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η διατροφή μου στην εγκυμοσύνηΒράδυ

Τα βράδια τρώω συνήθως το κυρίως γεύμα μου γιατί τότε θα επιστρέψει και ο άνδρας μου από το γραφείο και δειπνώντας παρέα  αποφορτιζόμαστε και περνάμε πολύτιμο προσωπικό χρόνο. Έτσι θα ξανατιμήσω το φαγητό που έχουμε στο σπίτι τρώγοντας όμως μικρότερη ποσότητα συγκριτικά με το μεσημέρι.

Αν πάλι φάμε έξω κάτι που μπορεί να συμβεί ένα ή το πολύ δύο βράδια την εβδομάδα, θα επιλέξω κάτι πιο παχυντικό ή ιδιαίτερο όπως μια pasta bolognaise, θα δοκιμάσω από την πίτσα ή τις πατατούλες που μπορεί να έχω μπροστά μου και φυσικά θα φάω και το γλυκάκι μου χωρίς ενοχές.

 

 

 

 

Μια συμβουλή για να χορταίνετε υγιεινά, είναι να συνδυάζετε πάντα το φαγητό σας με σαλατούλα πολύ καλά πλυμένη και φυσικά να έχετε πάντα ένα μικρό σνακ στην τσάντα σας. Είτε αυτό είναι ένα φρούτο, ένα γιαουρτάκι ή ένα σπιτικό σάντουιτς.

Ποτέ μη στερηθείτε κάτι που θα λιγουρευτείτε. Η αίσθηση πείνας ή υπογλυκαιμίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ό,τι χειρότερο.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η διατροφή μου στην εγκυμοσύνη

Δεν ξέρω αν σας βοήθησα δίνοντας σας ιδέες αλλά το σίγουρο είναι ότι η καθεμία μας σε αυτήν την τόσο όμορφη και τρυφερή περίοδο της ζωής της, οφείλει να επιλέγει αυτό που την κάνει να αισθάνεται καλά. Αν λοιπόν σας έχει ανοίξει η όρεξη, απολαύστε το μακριά από τύψεις και δεύτερες σκέψεις. Το έκανα κι εγώ στη Νάγια μου και μπορεί για μερικά λεπτά μετά το ζύγισμα να ήμουν σκεπτική και προβληματισμένη όμως το υπόλοιπο εικοσιτετράωρο, ένιωθα ότι πετούσα.

Καλό Σαββατοκύριακο…

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η διατροφή μου στην εγκυμοσύνη

Εδώ μπορείτε να δείτε την... ακριβότερη τσάντα μου

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το... Εντάξει το παραδέχομαι...

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το κείμενό μου... "Μια μικρή πριγκίπισσα... δεν είναι ποτέ αρκετή".

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το κείμενό μου..." Έχω εξεταστική".

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε για τον... Δικό μου Βαλεντίνο!

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε: "Shopping στις εκπτώσεις! Βρήκα διαμαντάκια για μένα και τη Νάγια". 

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε "Μια σκέψη αγάπης και συμπαράστασης".

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το τρέιλερ - VIDEO του blog μου.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το πρώτο μου ΚΕΙΜΕΝΟ: "ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ".

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε το καλωσόρισμα του FTHIS.GR.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR