counter

Κεμπάμπ

Κεμπάμπ
Κεμπάμπ

  • Xτυπήστε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, το αβγό, τα μπαχαρικά και το μαϊντανό.

 

  • Προσθέστε στον κιμά το μείγμα και τη φρυγανιά. Zυμώστε πολύ καλά τα υλικά και αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη για μία ώρα.

 

  • Φτιάχνετε το κεμπάμπ  με καλαμάκια μπαμπού, αφού πρώτα τα έχετε μουλιάσει σε νερό για αρκετή ώρα, ώστε όταν τα βάλετε στην σχάρα να μην καούν.

 

  • Παίρνετε μια μικρή ποσότητα από την ζύμη και την πλάθετε με τα χέρια, πάνω στο καλαμάκι στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα τους.

 

  • Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά περίπου στην κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκινήσουν.  

 

  • Σερβίρετε με φέτες ντομάτας, κρεμμύδι σε ροδέλες, πατάτες τηγανιτές, τζατζίκι και λαδόπιτες ψημένες.

 


Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking  στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στο blogstonatmo.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR