counter

Πικάντικη σούπα με θαλασσινά

Πικάντικη σούπα με θαλασσινά
Πικάντικη σούπα με θαλασσινά

  • Καθαρίστε τις γαρίδες από κεφάλια και τσόφλια. Βάλτε ένα κατσαρολάκι σε µέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεµµύδι και 3 από τα καρότα χοντροκοµµένα µε λίγο ελαιόλαδο.

 

  • Προσθέστε τα κεφάλια, τα τσόφλια από τις γαρίδες και τα κεφαλάκια από τα καλαµάρια. Πατήστε τα καλά µε µια κουτάλα να βγάλουν όλα τα ζουµιά τους, προσθέστε 3 λίτρα νερό και βράστε σε πολύ χαµηλή φωτιά για µία ώρα.

 

  • Σουρώστε τον ζωµό και κρατήστε στην άκρη. Ψιλοκόψτε τα καρότα, το τσίλι, το άσπρο µέρος από τα φρέσκα κρεµµύδια, το σέλερι και την ντοµάτα και σοτάρετε σε µια κατσαρόλα. Προσθέστε τον ζωµό από τις γαρίδες και αφήστε να βράσει για λίγο. Πέντε λεπτά πριν αποσύρετε από τη φωτιά, ρίξτε τα µύδια αφού πρώτα τα έχετε τρίψει και καθαρίσει καλά.

 

  • Τέλος ρίξτε τον κρόκο, τις γαρίδες και το καλαµάρι κοµµένο σε ροδέλες και αποσύρετε από τη φωτιά (η θερµοκρασία που κρατάει η σούπα είναι αρκετή για να µαγειρευτεί το καλαµάρι και οι γαρίδες). Σερβίρετε σε µπολάκια ή κούπες και γαρνίρετε µε ψιλοκοµµένο φρέσκο κρεµµύδι (το πράσινο µέρος). Προσοχή µε το αλάτι – τα µύδια όταν ανοίξουν βγάζουν θαλασσινό νερό, οπότε αλατίστε στο τέλος αν χρειαστεί.

 

 

Κόστος συνταγής: 18€ 

Πηγή: ΠεριοδικόMY tv logo

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR