counter

Κοτόπουλο με αψιθιά & δαμάσκηνα

Κοτόπουλο με αψιθιά  & δαμάσκηνα
Κοτόπουλο με αψιθιά & δαμάσκηνα

  • Ισιώνουµε το στήθος κοτόπουλο µε το πίσω µέρος µιας ξύλινης κουτάλας και το βάζουµε σε ένα αρκετά µεγάλο και βαθύ πιάτο για να το κρατήσει σε ένα στρώµα. Καλύπτουµε µε χυµό λεµονιού και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουµε την αψιθιά και τα φύλλα δάφνης. Το αφήνουµε για λίγο να µαριναριστεί.

 

  • Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C.

 

  • Τοποθετούµε τα καρότα και το κολοκύθι στο κοτόπουλο, ανακατεύοντάς τα µε τη µαρινάτα.

 

  • Προσθέτουµε τον βιολογικό κύβο κότας, τα δαµάσκηνα και τα βερίκοκα, καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο και το µαγειρεύουµε στον φούρνο µέχρι να γίνει τρυφερό, για περίπου 40'.

 

  • Στο µεταξύ, ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο που απέµεινε σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουµε το ψωµί ψίχα και τα ανάµεικτα βότανα, ανακατεύουµε, πασπαλίζουµε και σερβίρουµε.

 

  

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 3.600

 

 

Διατροφικό σχόλιο: Ένα γεύµα πλήρες σε θρεπτικά συστατικά. Με βιταµίνες της οµάδας Β, που βελτιώνουν τις βιολογικές αντιδράσεις (καύσεις) του οργανισµού, και µε πρωτεΐνες για ένα ισχυρό µυϊκό σύστηµα. Τα λαχανικά, µε τα µοναδικά αντιοξειδωτικά (λουτεΐνη, β-καροτένιο και λυκοπένιο) που περιέχουν, σε συνδυασµό µε τις βιταµίνες C και E, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα και προφυλάσσουν από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Το καρότο, το κολοκύθι και τα φρέσκα χόρτα είναι καλές πηγές ORAC, αλλά, συµπληρωµατικά, τα αποξηραµένα φρούτα και το σκόρδο κάνουν αυτή τη συνταγή ένα αντιοξειδωτικό πιάτο υψηλής προστασίας για την υγεία µας.

 

 

Πηγή: Περιοδικό mytv

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR