counter

Πέφτουν τα μαλλιά μου! Να ανησυχήσω;

Πέφτουν τα μαλλιά μου! Να ανησυχήσω;
Πέφτουν τα μαλλιά μου! Να ανησυχήσω;

Πέφτουν τα μαλλιά μου! Να ανησυχήσω;

Οι τριχούλες που βλέπετε πάνω στη βούρτσα, αλλά και στο μπάνιο όταν λούζεστε έχουν αρχίσει να αυξάνονται αρκετά… «Η τριχόπτωση του φθινοπώρου είναι ένα φυσιολογικό παροδικό φαινόμενο που διαρκεί δύο με τρεις μήνες, συνήθως την περίοδο του φθινοπώρου ή της άνοιξης», διευκρινίζει ο Μάρκος Αϊβαλιώτης Διδάκτορας Δερματολογίας και συνεχίζει λέγοντας: 

 

«Ειδικά για το φθινόπωρο η μεγαλύτερη απώλεια τριχών μπορεί να οφείλεται και στα αυξημένα επίπεδα του στρες λόγω των έντονων ρυθμών της ζωής μετά από τη φάση χαλάρωσης του καλοκαιριού. Γενικά είναι φυσιολογικό να πέφτουν 100 έως 150 τρίχες την ημέρα, που συνήθως γίνονται αντιληπτές επειδή μένουν πάνω στη βούρτσα ή τη χτένα. Αυτές ωστόσο, αναπληρώνονται, καθώς στη θέση τους φυτρώνουν  σταδιακά νέες. Όταν όμως ο ρυθμός επανέκφυσης των τριχών δεν είναι ανάλογος με το ρυθμό απόπτωσής τους, τότε μιλάμε για μόνιμη αραίωση των μαλλιών. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές και γι’ αυτό η επίσκεψη στον ειδικό δερματολόγο, ιδιαίτερα αν η τριχόπτωση διαρκεί πάνω από τρεις μήνες, επιβάλλεται».  

 

 

Η προσπάθεια ελέγχου της τριχόπτωσης περιλαμβάνει:

  

  • Εμπλουτισμό  της  διατροφής με πρωτεΐνες (κρέας, ψάρια, πουλερικά), φρέσκα φρούτα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Ανακαλύψτε τη διατροφή για τέλεια μαλλιά, εδώ!
  • Έλεγχο  με εξετάσεις του σιδήρου και  των αποθεμάτων του στον οργανισμό (σίδηρος και  φερριτίνη ορού) φροντίζοντας να συμπεριλαμβάνονται  στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε σίδηρο.
  • Έλεγχο, εάν χρειάζεται,   του ορμονικό προφίλ του οργανισμού (λειτουργία θυρεοειδούς και ιδιαίτερα για τις γυναίκες ορμόνες του φύλου) σύμφωνα με τις οδηγίες του ειδικού ιατρού.  
  • Αποφυγή του συχνού styling με το πιστολάκι ή συσκευές ισιώματος.
  • Αποφυγή της συχνής, συνδυασμένης χρήσης βαφών και περμανάντ.
  • Απαλό μασάζ στο κεφάλι σας για μερικά λεπτά κατά τη διάρκεια του λουσίματος καθώς με αυτόν τρόπο τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και ενισχύεται η τροφοδοσία των τριχικών θυλάκων. 
  • Αποφυγή συχνής και παρατεταμένης ταλαιπωρίας των ριζών των τριχών από αλογοουρές ή κοτσίδες.  
  • Προσπάθεια για έλεγχο του ψυχικού στρες όσο αυτό είναι σήμερα εφικτό!

  

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR