counter

Συμβουλές για απίθανα παγωτά, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Συμβουλές για απίθανα παγωτά, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Συμβουλές για απίθανα παγωτά, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Η αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μας δείχνει τι θα πρέπει να προσέξουμε προκειμένου να δημιουργήσουμε υπέροχα σπιτικά παγωτά με απόλυτη επιτυχία.

 

  • Όταν φτιάχνουμε παγωτό ταυτόχρονα παγώνουμε μεταλλικό σκεύος - παγωνιέρα στην κατάψυξη, ούτως ώστε όταν βάλουμε μέσα το χτυπημένο μαλακό ακόμα παγωτό, να μη λιώσει σε κρέμα.

 

  • Όσο πιο πολύ αφήσουμε το παγωτό, δηλαδή να μην το καταναλώσουμε αμέσως αλλά καλύτερα την επόμενη μέρα, τόσο πιο ωραία σύσταση θα έχει και ενώνονται καλύτερα οι γεύσεις και τα αρώματα.

 

 

  • Περνώντας τη βάση - κρέμα παγωτού από από λεπτή σήτα πετυχαίνουμε λεία υφή. 

 

  • Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την κλασική μέθοδο με το χτύπημα - πάγωμα. Αφού ετοιμάσουμε τη βάση του παγωτού αφήνουμε να κρυώσει καλά. Παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει ελαφρά να σταθεροποιείται το παγωτό και έπειτα ανά 30' το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά και το παγώνουμε στην κατάψυξη. Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία τόσο πιο αφράτο και χωρίς κρυστάλλους θα γίνει το παγωτό μας.

 

Πηγή: www.argiro.gr

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR