counter

Η πανακότα του Γιάννη Αποστολάκη για το MY tv.

Η πανακότα του Γιάννη Αποστολάκη για το MY tv.
Η πανακότα του Γιάννη Αποστολάκη για το MY tv.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε την κρέµα γάλακτος, τα 55 γραµµ. ζάχαρη και τη βανίλια (βγάλτε τα σπόρια µε ένα µαχαίρι, χρησιµοποιήστε και το κλωνάρι για επιπλέον γεύση).

 

Βάλτε σε µέτρια φωτιά και δώστε µια βράση, προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης ενώ πρώτα τα έχετε µουλιάσει σε κρύο νερό για να µαλακώσουν. Ανακατέψτε µέχρι να λιώσουν τα φύλλα και ρίξτε το γάλα.

 

Μοιράστε σε ατοµικά φαρµάκια και βάλτε στο ψυγείο µέχρι να σφίξουν. Παράλληλα προθερµάνετε τον φούρνο στους 200°C.

 

Κόψτε τα νεκταρίνια στη µέση και βγάλτε τα κουκούτσια. Τοποθετήστε σε ένα σκεύος για τον φούρνο µε την τοµή προς τα πάνω, πασπαλίστε µε τη ζάχαρη και ρίξτε το κρασί. Ψήστε για 15-20 λεπτά µέχρι να µαλακώσουν.

 

Μεταφέρετε σε ένα µπολ τα νεκταρίνια και τη σάλτσα τους και µε ένα πιρούνι διαλύστε τα καλά.

 

Ξεφορµάρετε τα µπολάκια πανακότα βουτώντας τα σε ζεστό νερό και σερβίρετε σε πιατάκια µε 2 κουταλιές από τα ψητά νεκταρίνια.

  

Κόστος συνταγής: 5€ 

  

Στο τηλεοπτικό περιοδικόMY tv logoπου κυκλοφόρησε σήμερα 06/06 στην επαρχία και αύριο 07/06 κυκλοφορεί στην Αθήνα, μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής! 

 

Κάποιες από αυτές; *Καλοκαιρινή σούπα ψητής ντομάτας *Τορτίγια με καπνιστό σολομό & βουβαλίσια μοτσαρέλα *Δροσερή σαλάτα με κινέζικο λάχανο, κοτόπουλο & κάσιους *Σαλάτα με μοσχάρι & φύλλα βαλεριάνας *Πικάντικη σαλάτα με γαρίδες & σαλάτα άνηθου *Ψητός σολομός με κους κους λαχανικών *Κοτόπουλο πανέ γεμιστό με βλίτα, ανθότυρο & φρέσκια ματζουράνα *Μπιφτεκάκια ψαριού με σάλτσα γιαούρτι *Σπαγγέτι με μασκαρπόνε, κολοκύθι & σαφράν *Γλυκόξινο κοτόπουλο με πιπεριές *Πένες με ψητά ντοματίνια & βασιλικό *Ατομικές τάρτες δαμάσκηνου *Πανεύκολη κρέμα λεμόνι *Μους σοκολάτας με καφέ & ουίσκι *Σάλτσα καραμέλας με σοκολάτα για όλες τις χρήσεις.

  

Μόνο στοMY tv logo

MY TV NO. 15

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR