counter

Πανακότα με γιαούρτι

Πανακότα με γιαούρτι
Πανακότα με γιαούρτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 3 ώρες

Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γιαούρτι, το γάλα, το μέλι και τα βάζετε να πάρουν μια βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει το μείγμα.
Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό, μέχρι να μαλακώσουν, τα στύβετε, τα προσθέτετε στο γιαούρτι και τα ανακατεύετε.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ. Σταματάτε το χτύπημα και ρίχνετε το γιαούρτι, ανακατεύοντας σιγά σιγά. Μοιράζετε την πανακότα σε ατομικά μπολ και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Βράζετε σε μια κατσαρόλα το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη για 20 λεπτά. Κόβετε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα σε μικρά κομμάτια. Μόλις δέσει το σιρόπι, τα προσθέτετε, συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει το σιρόπι. Ξεφορμάρετε την πανακότα και σερβίρετε κάθε κομμάτι με δύο κουταλιές σιρόπι.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR