counter

Το κότσι αρνιού του Γιάννη Αποστολάκη για το MY tv.

Το κότσι αρνιού του Γιάννη Αποστολάκη για το MY tv.
Το κότσι αρνιού του Γιάννη Αποστολάκη για το MY tv.

Βάλτε τα φασολάκια σε νερό από την προηγούμενη ημέρα να μαλακώσουν. 

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο σοτάρετε το αρνί μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα. Αποσύρετε και στο ίδιο σκεύος σοτάρετε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες και το σκόρδο τριμμένο. Επαναφέρετε το αρνί και προσθέστε το νερό, τον ζωμό και τις ντομάτες τριμμένες. Σκεπάστε με το καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα. 

 

Βάλτε τις πιπεριές σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά. Βγάλτε από το ταψί, μεταφέρετε σε ένα μπολ και σκεπάστε με μεμβράνη για 5 λεπτά  να δημιουργηθεί υγρασία και να μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε εύκολα. Καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές. 

 

Βγάλτε το καπάκι από το αρνί και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλη μισή ώρα. Ελέγχετε τα υγρά. Τέλος, προσθέστε τις πιπεριές και το αλάτι. 

 

Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι για τον πουρέ ψιλοκομμένο και το σκόρδο τριμμένο. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε τα φασόλια, το νερό και τον ζωμό. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν. Βάλτε στο μίξερ μαζί με λίγο από το υγρό τους και χτυπήστε μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε βούτυρο, κρέμα και αλάτι, ανακατέψτε και σερβίρετε σε πιάτα. 

 

Βάλτε από 2 κομμάτια αρνί σε κάθε πιάτο, 2 κουταλιές σάλτσα και σερβίρετε.

 

Κόστος συνταγής: 15€

 

Στο τηλεοπτικό περιοδικό MY tv logoπου κυκλοφόρησε σήμερα 16/05 στην επαρχία και αύριο 17/05 κυκλοφορεί στην Αθήνα, μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!

Κάποιες από αυτές; *Τέλειο χοτ ντογκ στο σπίτι *Γρήγορη σαλάτα με ραντίτσιο, ρόκα & παρμεζάνα *Αντζούγιες με ρόκα, κάππαρη & φέτα *Σαλάτα με ρεβίθια, κρεμμύδι, φέτα & μέντα *Ψητή τσιπούρα με ραγού λαχανικών *Πένες με ψητή μελιτζάνα, μασκαρπόνε & τσίλι *Κοτόπουλο με κους κους & φιστίκι Αιγίνης *Μπιφτέκια (τα σωστά) *Σιδηρόδρομος με φιστίκι & σάλτσα χοϊσίν *Χοιρινό με μαρμελάδα κρεμμύδι & δεντρολίβανο *Μιλκσέικ ροδάκινο *Στρούντελ με ροδάκινα & νεκταρίνια *Μάφιν μπανάνας με τραγανή κρούστα βρόμης *Δροσερή τάρτα μοσχολέμονο *Κέικ με αχλάδι & τζίντζερ 

 

Μόνο στο MY tv logo


MY TV 11 SUNTHESH

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR