counter

Το σουβλάκι γαρίδας του Γιάννη Αποστολάκη, για το MY tv.

Το σουβλάκι γαρίδας του Γιάννη Αποστολάκη, για το MY tv.
Το σουβλάκι γαρίδας του Γιάννη Αποστολάκη, για το MY tv.

  • Καθαρίστε τις γαρίδες από το κεφάλι και τα τσόφλια και αφήστε µόνο την ουρά. Mε ένα µαχαιράκι κάντε µια τοµή στην πάνω µεριά κατά µήκος της γαρίδας για να αφαιρέσετε το εντεράκι µε την άµµο.

 

  • Με ένα µαχαίρι δηµιουργήστε µυτερές άκρες στην κάτω µεριά από το κάθε κλωνάρι δεντρολίβανου για να µπορούν να περάσουν οι γαρίδες. Περάστε τις γαρίδες από δύο σηµεία πάνω στο σουβλάκι για να είναι σίγουρο πως δεν θα φύγουν.

 

  • Σε ένα τηγάνι-σχάρα περάστε µε ένα χαρτί ή πετσέτα λίγο ελαιόλαδο και βάλτε το σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί. Απλώστε τα σουβλάκια και ψήστε µέχρι να πάρουν οι γαρίδες ένα άσπρο-πορτοκαλί χρώµα, όχι παραπάνω όµως γιατί θα σκληρύνουν πολύ.

 

  • Αραδιάστε σε µια πιατέλα και γαρνίρετε µε ελαιόλαδο, µοσχολέµονο και χοντρό αλάτι.

Κόστος συνταγής: €10.

  

Αναζητείστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στο MY tv logoπου κυκλοφόρησε σήμερα 28/03 στην επαρχία και αύριο 29/03 κυκλοφορεί στην Αθήνα.

 

Κάποιες από αυτές; * Πολύσπορο σάντουιτς με καπνιστό σολομό & μασκαρπόνε * Τάκος με γλώσσα, λάχανο & γιαούρτι * Ταρτάρ σολομού με λεμόνι & φρέσκο κόλιαντρο * Μύδια αχνιστά με φρέσκα μυρωδικά & τσίλι * Σαλάτα ρόκας με καλαμάρι, μοσχολέμονο & βασιλικό * Πατατοσαλάτα με χταπόδι & τσορίθο * Φακές με αχηβαδάκια & φρέσκα μυρωδικά * Τραγανά τηγανητά καλαμάρια * Λιγκουίνι με όστρακα, γαρίδες & βασιλικό * Φιλέτο μπακαλιάρου με φουντούκι & πουρέ αρακά * Φιλέτο φρέσκου τόνου με σπανάκι, πορτοκάλι & ελιές * Τάρτα λεμόνι * Μους σοκολάτα & λεμόνι με 3 μόνο υλικά * Πανκέικ με καρύδα & σος καραμέλας * Εύκολο τιραμισού σε ποτήρι

 

 

Μόνο στο MY tv logo

5ο τεύχος MY tv

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR