counter

Trigger Point: Οι μύες σου, στο επίκεντρο!

Trigger Point: Οι μύες σου, στο επίκεντρο!
Trigger Point: Οι μύες σου, στο επίκεντρο!

TriggerPoint

Το TriggerPoint είναι µία έµπνευση του Casidy Philipis, ο οποίος όντας «εξαρτηµένος» από την αδρεναλίνη, έθετε συχνά το σώµα του σε ακραίες καταστάσεις παρότι για καιρό υπέφερε από χρόνια ινοµυαλγία (µία κατάσταση κατά την οποία οι ινώδεις ιστοί και οι µύες εκδηλώνουν πόνο και ευαισθησία που συχνά µοιάζει να «απλώνεται» σε όλο το σώµα). Ο ίδιος όµως σκεφτόταν πάντα τι µπορούσε να κάνει ώστε να πάψει να πονάει µε φυσικό τρόπο και να  συνεχίσει να αθλείται. Αφού δοκίµασε διάφορες τεχνικές ίασης του σώµατός του χωρίς αποτέλεσµα άρχισε να πειραµατίζεται τόσο µε τις τεχνικές ισχαιµικών πιέσεων όσο και µε την κατασκευή κατάλληλων εργαλείων.   Έτσι έφτασε στη δηµιουργία του TriggerPoint, ενός συστήµατος εκγύµνασης που εφαρµόζεται σε  γάµπα, τετρακέφαλους, ψοΐτη (στην πλάτη από το θώρακα ως το µηρό) , απιοειδή (στο βάθος των γλουτών), θώρακα  και θωρακική µοίρα.

 

Τι προσφέρει...

  • Ενισχύει την ελαστικότητα των µυών.

 

  • Αυξάνει την τροχιά κίνησης των συνδέσµων.

 

  • Μας βοηθάει να αποβάλουµε τα κατάλοιπα της µεταβολικής διαδικασίας.

 

  • Συµβάλλει στη µείωση των µυϊκών  πόνων.

 

 

Τα όργανα της µεθόδου 

Τα όργανα που χρησιµοποιούνται στο TriggerPoint (TP Massage Ball, TP FootBaller, TP Baller Block, TP QuadBaller, TP Ball sleave, the GRID) είναι κατασκευασµένα από τέτοιο υλικό ώστε η µορφή τους να αλλάζει ύστερα από 5 - 10 δευτερόλεπτα. Κάθε εργαλείο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εκµεταλλεύεται το βάρος του σώµατος και να εφαρµόζει πίεση στους µυς. Έτσι µας επιτρέπουν να εφαρµόσουµε µασάζ ακόµη και σε δύσκολες µυϊκές οµάδες εύκολα και άνετα  ενώ  κάποια από αυτά στοχεύουν στην εκγύµναση του πυρήνα του σώµατος.

 

   

 

IT BAND  

Στηρίξου στο πλάι ακουµπώντας τον αγκώνα σου στο έδαφος, ακριβώς κάτω από τον ώµο.

Το GRID πρέπει να είναι τοποθετηµένο στη µέση της περιοχής του γονάτου και του ισχίου. Πίεσε το σώµα µακριά από τον ώµο (5-10 εκατοστά)  και άσε το GRID να ρολάρει στην περιοχή του απαγωγού.

TriggerPoint

PLANK - PRESS

Τοποθέτησε το GRID ακριβώς κάτω από τους ώμους και τα χέρια σου στη δεξιά και την αριστερή μεριά του, πλήρως εκτεταμένα. Έλα σε θέση στατικής στήριξης με τις μύτες των ποδιών στο έδαφος. Λύγισε τους αγκώνες με κατεύθυνση προς το έδαφος και ξαναγύρισε στην αρχική θέση.

TriggerPointTriggerPoint

 

CALF THRUSTER

Κάθισε στο έδαφος και τέντωσε τα πόδια σου µπροστά. Τοποθέτησε το GRID στη βάση της γάµπας και των 2 ποδιών. Βάλε τα χέρια σου στο πλάι πίσω από τα ισχία, να κοιτάνε µακριά από το σώµα. Ανασήκωσε τα ισχία από το έδαφος έτσι ώστε το GRID να υποστηρίξει το βάρος σου και ξεκίνα να τα αιωρείς µπρος – πίσω. Το GRID πρέπει να ρολάρει σε όλη την περιοχή και να ανασηκώνεις τη λεκάνη.

TriggerPointTriggerPoint

 

Απιοειδής

Τοποθέτησε τη µπάλα TP Massage στην περιοχή του απιοειδούς (γλουτοί) και µετάφερε το βάρος στην περιοχή της µπάλας. Τέντωσε το ένα πόδι αφήνοντάς το χαλαρό στην άκρη και κάνε άρση του ποδιού µε εξωτερική  στροφή προς τη µεριά που δουλεύεις. Το πόδι πρέπει να ακολουθεί το γόνατο. Άφησε το πόδι κάτω και επίστρεψε στην αρχική σου θέση.

TriggerPointTriggerPoint

 

Με τη συνεργασία του Αντώνη Ζέρβα, Master Trainer TRX, Trigger Point, Personal Trainer.

  

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR