counter

Άσκηση στο Freeform Board!

Άσκηση στο Freeform Board!
Άσκηση στο Freeform Board!

Δεν πρόκειται απλά για µια πλατφόρµα ισορροπίας, αφού τα τέσσερα επίπεδα δυσκολίας και οι τέσσερις εντελώς διαφορετικές λειτουργίες του FREEFORM BOARD(f) το κάνουν µοναδικό. Με περιφερειακή και περιστροφική κίνηση και µε δυνατότητα ακινητοποίησης της βάσης του είναι σχεδιασµένο έτσι ώστε να µπορείς να καθίσεις, να ξαπλώσεις και να γονατίσεις πάνω του και να εκτελέσεις ένα πολύ µεγάλο εύρος ασκήσεων για όλο το σώµα.

  

Στηρίξου στο πλάι µε το ένα χέρι στο πάτωµα και το πόδι στο f. Σπρώξε δυνατά µε την παλάµη και προσπάθησε να ισορροπήσεις κρατώντας την κοιλιά δυνατή και τη λεκάνη σταθερή να κοιτάζει µπροστά. Για περισσότερη δυσκολία σηκώσε και το πάνω πόδι. Μείνε για 30-40’’ µε το χέρι στη µέση ή µπροστά σου κρατώντας όλο σου το σώµα ενεργό. Κάνε 10-20 επαναλήψεις.

 νπνπ

  

Βάλε το ένα χέρι πάνω στο f και το άλλο στο πάτωµα. Τα γόνατα µπορούν να ακουµπούν κάτω ή να είναι τεντωµένα ανάλογα µε τη δύναµή σου. Κράτησε  σταθερή τη λεκάνη µε την κοιλιά ενεργή, έτσι ώστε να µην πηγαινοέρχεται όταν λυγίζουν οι αγκώνες. Λύγισε τους αγκώνες και διώξε το χέρι που είναι πάνω στο f προς τα έξω. Καθώς οι αγκώνες τεντώνουν επανέφερε τους αργά πίσω στην αρχική θέση. Πρόσεξε η λεκάνη σου να µένει σταθερή. Κάνε 10-20 επαναλήψεις.

επεπ

 

Πάρε θέση πους απς µε τα γόνατα πάνω στο f. Κράτα την πλάτη ίσια και ενεργοποίησε καλά την κοιλιά. Σύρε σιγά-σιγά τα πόδια κοντά στον δεξί αγκώνα και µετά πίσω και αριστερά µένοντας σε µια ελεγχόµενη επαναλαµβανόµενη κίνηση,  δεξιά-πίσω-αριστερά-πίσω µε την κοιλιά να ελέγχει όλη την κίνηση. Πρόσεξε τα χέρια σου να είναι τεντωµένα και οι ώµοι πίσω και κάτω. Κάνε 20-40 επαναλήψεις.

 επεπ

 

Από όρθια θέση στηρίξου στο ένα πόδι και στήριξε το άλλο στο f. Λύγισε το πόδι στήριξης µέχρι ορθή γωνία και διώξε το πόδι που είναι πάνω στο f στο πλάι µέχρι να τεντώσει λυγίζοντας συγχρόνως το άλλο. Κράτησε τη λεκάνη και τον κορµό σταθερά και την κοιλιά ενεργή.

νπολαστ

 

Tip: Φρόντισε να εκπνέεις στο σημείο που η άσκηση γίνεται πιο έντονη.

 

  

Της Νίκης Πετρουλάκη, γυμνάστρια, Yoga Instructor.

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR