counter

Το τυλιχτό μοσχάρι του Άκη Πετρετζίκη, για το MY tv.

Το τυλιχτό μοσχάρι του Άκη Πετρετζίκη, για το MY tv.
Το τυλιχτό μοσχάρι του Άκη Πετρετζίκη, για το MY tv.

  • Βγάζετε το φιλέτο έξω από το ψυγείο µισή ώρα πριν το ψήσετε.

 

  • Λαδώνετε και αλατοπιπερώνετε το φιλέτο και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) που έχει κάψει καλά το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια βάζετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 185°C για 15 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε στην άκρη να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.

 

  • Σε ένα µπλέντερ ψιλοκόβετε τα µανιτάρια (χωρίς να τα κάνετε πουρέ) και τα βάζετε περίπου 20 λεπτά σε ένα τηγανάκι, σε µέτρια φωτιά και µε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι µέχρι να εξατµιστούν όλα τα υγρά τους. Μόλις γίνουν, τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

 

  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τις κρέπες και ετοιµάζετε 2-3 κρέπες. Αφήνετε στην άκρη.

 

  • Βάζετε στο µπλέντερ το κοτόπουλο, το ασπράδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάτε µέχρι που να πολτοποιηθεί τελείως το κοτόπουλο. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά την κρέµα γάλακτος και ανακατεύετε µε ένα κουτάλι µέχρι που να απορροφηθεί τελείως (πρέπει όλα τα υλικά να είναι πολύ κρύα για να µην «κόψει» η µους).

 

  • Προσθέτετε τη µους µανιταριών στη µους κοτόπουλου και ανακατεύετε. Βγάζετε τον σπάγγο από το φιλέτο. Αλατοπιπερώνετε και αλείφετε µε τη µους το φιλέτο που έχει ήδη «ξεκουραστεί», φροντίζοντας να µην αφήσετε καθόλου κενά. Στη συνέχεια τυλίγετε µε τις κρέπες το φιλέτο, φροντίζοντας να µη βάλετε περισσότερη κρέπα από όση χρειάζεται, αλλά και να µη µείνουν κενά.

 

  • Τέλος, τυλίγετε µε το φύλλο σφολιάτας όλο το φιλέτο και κολλάτε το σηµείο ένωσης µε λίγο κρόκο αβγού. Επίσης, αλείφετε όλη τη σφολιάτα µε τον κρόκο αβγού.

 

  • Βάζετε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 185°C για 15-25 λεπτά (εξαρτάται πόσο ψηµένο το θέλετε). Βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

 

 Κόστος συνταγής: 18€

  

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του Άκη Πετρετζίκη στο μυπου κυκλοφόρησε σήμερα 14/03 στην επαρχία και αύριο 15/03 κυκλοφορεί στην Αθήνα.

Κάποιες από αυτές; * Ντιπ με βότανα & ρικότα * Ντιπ με φέτα & ελιές * Σούπα ντομάτας με γλυκό τραχανά, ζαμπόν & μανιτάρια * Χταπόδι τραγανό με μπαλσάμικο & μέλι * Γεμιστός σολομός με αρωματικά * Μακαρόνια με τυρί αλά ελληνικά * Λιγκουίνι με πέστο από αρακά * Λαζάνια με σπανάκι & σάλτσα ντομάτας * Κοτόπουλο πανέ με παρμεζάνα * Μπιφτέκια γαλοπούλας * Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας * Βερίκοκα σοτέ με μανούρι * Μπισκότι αμυγδάλου * Τούρτα σοκολάτας *

Μόνο στο μυ

Teaser MY tv 3ο τεύχος

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR