counter

Χοιρινά κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτα ντομάτας

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

  • 500 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
  • Μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αβγό
  • Αλάτι και πιπέδι
  • 4 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια ντοματοπολτός
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Χοιρινά κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτα ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τον κιμά, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές και το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέστο το αβγό και το αλατοπίπεδο. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας και σχηματίστε 12 με 15 κεφτέδες.

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τους κεφτέδες. Βγάλτε τους από το τηγάνι και τοποθετείστε τους σε ένα πιάτο ή ταψάκι.

Ταυτόχρονα, βάλτε τον ντοματοπολτό, το σκόρδο και την πάπρικα σε ένα τηγάνι, βάλτε αλάτι και πιπέρι και φτιάξτε τη σάλτα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Βάλτε τη σάλτα πάνω στους κεφτέδες και ψήστε στον φούρνο για 20 λεπτά. 

Μπορείτε να τους σερβίρετε ζεστούς.

Καλή όρεξη!

MOST POPULAR