counter

Ταξίδι στο Hong Kong

Ταξίδι στο Hong Kong
Ταξίδι στο Hong Kong

 

Εδώ και λίγους μήνες έχω προγραμματίσει ένα μακρινό ταξίδι στο Hong Kong και με άγχωνε στην ιδέα και μόνο ότι θα αφήσω την οικογένεια μου, μόνο για λίγες ημέρες. Παρόλο που τα ταξίδια ήταν μια καθημερινότητα για εμένα ,πλέον στεναχωριέμαι όταν φεύγω από κοντά τους. Μπορεί να ακούγομαι υπερβολική αλλά ,όσο έχουν παιδιά με καταλαβαίνουν. Φοβάσαι πιο εύκολα για το καθετί που κάνεις. Παρόλα αυτά την Δευτέρα έφυγα και τώρα βρίσκομαι στο μακρινό Hong Kong. .Δεν είχα ταξιδέψει ποτέ προς αυτές τις χώρες και ειλικρινά δεν ήξερα πως θα μου φανεί. Μετά από αρκετές ώρες πτήσεις (με πολλά κουνήματα )προσγειωθήκαμε και εντυπωσιάστηκα από αυτό τον λαό που ,στην αρχή σου φαίνεται λες και έχουν βγει από κάποια ταινία. Δύσκολα νομίζω τους συνηθίζεις.

Είναι ένας πολύ ευγενικός λαός, καθαρός, διατηρούν την πόλη τους σε τάξη και μπορείς άνετα να κυκλοφορήσεις, σαν να βρίσκεσαι σε κάποια Ευρωπαϊκή πόλη. Η πρώτη μέρα ήταν λίγο διερευνητική στο τι θα κάνουμε και που θα πάμε. Λόγω του ότι μένουμε στο κέντρο, πήραμε το καραβάκι και περάσαμε απέναντι στο Harbour City,ένας ναός κυριολεκτικά. Με πολυτελέστατες μπουτίκ κάθε μάρκας. Θες τουλάχιστον μια μέρα να το γυρίσεις και θα βρεις επιλογές για κάθε γούστο. Φυσικά μετά από τόσες ώρες περπατήματος θες να φας κάτι καλό. Βρήκαμε ένα ωραίο εστιατόριο με διεθνή κουζίνα Tonino και φάγαμε υπέροχα.

Έχει πολλές επιλογές και μπορείς να βρεις αυτό που ζητάς. Ένα υπέροχο μέρος που αξίζει να επισκεφτείς, είναι το Peak,που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού και έχει θέα όλο το Honk Kong. Μπορεί η μέρα μας τελείωνε νωρίς ,αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται για νυχτερινή ζωή σίγουρα θα έχει επιλογές. 

Αυτό που εμένα με μαγεύει σε κάθε ταξίδι είναι το άρωμα της πόλης, οι βόλτες ανάμεσα στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων, το ότι ζουν σε μια κοινωνία που εξελίσσεται και έχει πολλές ευκαιρίες. Σκέπτομαι κάποιες φορές ότι στην Ελλάδα είναι λες και έχει σταματήσει ο χρόνος. Παιδιά ο κόσμος προχωράει γρήγορα ,εμείς γιατί μένουμε πίσω;

Απολαμβάνω το τώρα ,γεμίζω εικόνες και αυτό που θα λέω είναι ότι αγαπώ την χώρα μου θα ήθελα να την ξανά στην θέση που της αξίζει.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR