counter

"Παιδιά ενός κατώτερου Θεού": Διάσημοι καλεσμένοι στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης

"Παιδιά ενός κατώτερου Θεού": Διάσημοι καλεσμένοι στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης
"Παιδιά ενός κατώτερου Θεού": Διάσημοι καλεσμένοι στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης

Από τη Γιώτα Δημητριάδη

Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού» έγινε τη Δευτέρα 11/1 στο  θέατρο «Βεάκη», με πρωταγωνιστές την Χρύσα Παππά και το Γιάννη Βούρο. Ο τελευταίος ανεβάζει ξανά το έργο μετά από δεκαπέντε χρόνια.

Η ιστορία είναι γνωστή. Ένας δάσκαλος αναλαμβάνει να διδάξει σ' ένα ίδρυμα κωφαλάλων και γνωρίζεται με τη Σάρα, μια κωφάλαλη που δουλεύει στο ίδρυμα και λόγω παιδικών τραυμάτων αρνείται να μιλήσει.

Το έχουμε δει και στον κινηματογράφο, με τους Γουίλιαµ Χαρτ και Μάρλι Μάτλιν.

Συνάδελφοι και φίλοι των ηθοποιών βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την παράσταση και να τους συγχαρούν μεταξύ των οποίων είδαμε: την Σμαράγδα Καρύδη, τον Αργύρη Αγγέλου, την  Μαρία Λουίζα Βούρου Ευαγγελία Συριοπούλου, την Νίκη Παλληκαράκη, την Μαρία Κορινθίου, τον Γιάννης Αϊβάζης, την  Δώρα Χρυσικού, τον Ιωάννη Μάνο, την Νόρα Κατσέλη, την Ηρώ Μουκίου την  Πέγκυ Σταθακοπούλου τον Αλέξανδρο Καλδή, την Αντιγόνη Δρακουλάκη, την Κάτια Νικολαΐδου, τον Δάνη Κατρανίδη, τον Δημήτρη Αλεξανδρή,την Τζωρτζίνα Κώνστα κ.α

 Το παρόν έδωσε και η Πέγκυ Τρικαλιώτη που πρωταγωνιστούσε στο πλευρό του Γιάννη Βούρου στο πρώτο ανέβασμα του έργου, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Στην παράσταση παίζουν επίσης και οι :Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Ντίνος Καρύδης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Τζωρτζίνα Κώνστα, Λουκία Πεσκετζή

 

Το θεατρικό του Μαρκ Μέντοφ «Σάρα - τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»  γράφτηκε το 1979 και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Playwrith’s Lab του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1980-81 στο θέατρο Σούπερ Σταρ από τον θίασο της Έλλης Λαμπέτη με την ίδια στο ρόλο της Σάρα και τον Λευτέρη Βογιατζή στο ρόλο του Τζέημς. Αυτή ήταν και η τελευταία εμφάνιση της Λαμπέτη στη σκηνή.

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR