counter

Δύσκολες ώρες για τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Δανάη Στράτου

Δύσκολες ώρες για τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Δανάη Στράτου
Δύσκολες ώρες για τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Δανάη Στράτου

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Φαίδων Στράτος, πατέρας της Δανάης Στράτου, συζύγου του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Φαίδων Στράτος ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα στο χώρο των επιχειρήσεων, της οικογένειας που μεγαλούργησε με την Πειραϊκή Πατραϊκή.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μόνο από μια αγγελία σε καθημερινή εφημερίδα με την οποία γινόταν γνωστή η κηδεία του.

Συγκεκριμένα, η αγγελία έγραφε: «Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, προπάππου, αδερφό και θείο Φαίδωνα Στράτο, κηδεύουμε αύριο Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 1 μ.μ. από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών.

Η σύζυγός του Ελένη

Τα παιδιά: Δανάη και Γιάνης, Μαρίνα και Πέτρος, Αμαλία και Αντώνης, Davina και Βαλόντια, Χριστίνα και Παναγιώτης.

Τα εγγόνια. Τα δισέγγονα. Τα αδέρφια, τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς και φίλοι.

Παράκληση της οικογένειας, όπως αντί στεφάνων δοθούν δωρεές στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, τηλ. 2109622290 και στο Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας τηλ. 2106424376.

Ποιος ήταν ο Φαίδων Στράτος

Ο Φαίδων Στράτος ήταν γιος του ιδρυτή της Πειραϊκής Πατραϊκής, Σταμούλη Στράτο (1891-1963) ο οποίος μαζί με τον Χριστόφορο Κατσάμπα έφτιαξαν αυτή τη βιομηχανία η οποία λειτούργησε μέχρι το 1996.

«Με τα τσαρούχια ξεκίνησαν οι δυο τους, από τα χωριά τους», έχει πει στην Καθημερινή ο Φαίδων Στράτος για τον πατέρα του, Σταμούλη Στράτο και τον Χριστόφορο Κατσάμπα που έθεσα τα θεμέλια της περίφημης εταιρείας. «Ως υπάλληλοι γνωρίστηκαν και συμφώνησαν να ξεκινήσουν κάτι μαζί. Μάλιστα, συμφώνησαν να θέσει πρώτος ο ένας από τους δύο τις προϋποθέσεις για τη νέα εταιρεία και να μοιράζονται τον μισθό εκείνου που θα παρέμενε στο μεταξύ υπάλληλος. Ξεκίνησε ο Κατσάμπας και όταν το έδαφος ήταν έτοιμο, τον ακολούθησε ο πατέρας μου. Έχω δει παλιά τους γράμματα. Απευθύνονταν ο ένας στον άλλο με την προσφώνηση “αδελφέ”. Είχαν επίσης μιαν αρχή: εάν προκύψει κάποια διαφωνία μεταξύ τους, δεν θα ανατείλει ο ήλιος την επομένη αν δεν την έχουν λύσει. Ετσι δεν κράτησαν πικρίες μέσα τους και δυο-τρεις φορές χρειάστηκε να το κάνουν αυτό».

πηγή: ant1news.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR