counter

Πάνος Καλλίτσης: Όσα δεν γνωρίζετε για τον hair stylist των celebrities

Πάνος Καλλίτσης: Όσα δεν γνωρίζετε για τον hair stylist των celebrities
Πάνος Καλλίτσης: Όσα δεν γνωρίζετε για τον hair stylist των celebrities

Πάνος Καλλίτσης

Εκτενές αφιέρωμα στη ζωή του Πάνου Καλλίτση έκανε το περιοδικό People. 

"Όσο χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου στο χώρο των media, το όνομα του Πάνου Καλλίτση ήταν πάντα εκεί, με «φωτεινά» γράμματα, σε όλες τις εντυπωσιακές φωτογραφίσεις των μεγαλύτερων σταρ στα δημοφιλέστερα περιοδικά. Υπήρξε βασικός συνεργάτης του Σάκη Ρουβά και της Δέσποινας Βανδή, της Έλενας Κατρίτση, της Χαρούλας Αλεξίου και αγαπημένος στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ενώ εδώ και πολλά χρόνια είναι ο άνθρωπος που επιλέγουν να επιμελείται το μακιγιάζ και τα μαλλιά τους από την Ελεονώρα Μελέτη (που είναι και κουμπάρα του) και την Κατερίνα Καραβάτου, μέχρι τη Δούκισσα Νομικού, τη Ναταλία Γερμανούκαι τη Μαρία Ηλιάκη. Γλυκός, ήσυχος, δημιουργικός και παθιασμένος με τη δουλειά του, ο Πάνος πάντα κέρδιζε κάθε γυναίκα που αφηνόταν στα χέρια του, καθώς ασχολούνταν ουσιαστικά μαζί της, προσπαθώντας να αναδείξει τα πιο δυνατά της σημεία.

«Η δουλειά μου είναι η μεγάλη μου καψούρα. Έχω γεννηθεί για να κάνω αυτή τη δουλειά» δήλωνε πέρσι μιλώντας στο People. To «μικρόβιο» της ομορφιάς ήταν θέμα γονιδίων, καθώς ο πατέρας του στα νιάτα του ήταν γνωστός κομμωτής στον Πειραιά, μάλιστα υπήρξε  προσωπικός κομμωτής του Στράτου Διονυσίου. Παράλληλα, ο Πάνος ήταν το μοναδικό αγόρι σε ένα σπίτι γεμάτο γυναίκες: τη μητέρα, την αδελφή, τη γιαγιά του. «Ήμουν ο βενιαμίν της οικογένειας κι αυτό με βοήθησε να πάρω πολλή αγάπη από τις γυναίκες και να ξέρω να μπορώ να την επιστρέφω. Νιώθω τις γυναίκες, τις αισθάνομαι, τις ακούω κι αυτό είναι το μεγάλο μου προτέρημα στη δουλειά μου» έλεγε στο People. «Από παιδί είχα διαστροφή με τις λεπτομέρειες. Βλέπω πράγματα που δεν τα παρατηρεί κανείς» εξηγούσε, τονίζοντας πως θέλει να βγάζει το καλύτερο από τον κάθε άνθρωπο.

Τελειώνοντας το σχολείο, παρακολούθησε σχολή κομμωτικής στην Αθήνα, όμως η επιμονή του στη λεπτομέρεια και η αγάπη για την τελειότητα τον οδήγησαν σε γνωστή σχολή κομμωτικής του Λονδίνου και στη συνέχεια στη φημισμένη Sassoon Academy του διάσημου κομμωτή Vidal Sassoon. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, αμέσως ξεχώρισε και η επιτυχία δεν άργησε να έρθει.

Τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια είναι παντρεμένος με τη γνωστή booker μοντέλων και δημιουργό της vintage σειράς ρούχων Eclectic Soirée, Έλενα Χριστοπούλου. Με έναν περίεργο τρόπο, ενώ κινούνταν στον ίδιο χώρο για χρόνια, δεν είχαν γνωριστεί ποτέ, μέχρι τη στιγμή που η συνεργάτιδα της Έλενας, Ξένια Κοντού, αποφάσισε να τους φέρει σε επαφή. Η Ξένια βρισκόταν σε ένα στούντιο για μια φωτογράφιση της Εύης Αδάμ, της οποίας τα μαλλιά και το μακιγιάζ επιμελούνταν ο Πάνος. Η έμπνευση ήταν της στιγμής. Πήρε την Έλενα τηλέφωνο, λέγοντάς της «Πρέπει να γνωρίσεις τον Καλλίτση. Δεν ξέρω πώς μου έσκασε. Πιστεύω πως με αυτόν τον τύπο θα είστε μαζί». Το περιστατικό περιέγραψε η ίδια η Έλενα Χριστοπούλου στοPeople φέτος το καλοκαίρι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τότε δεν γνωριζόμασταν καν με τον Πάνο. Κάποια στιγμή όντως βγήκαμε μαζί με μια μεγάλη παρέα. Δεν γίναμε αμέσως ζευγάρι, το ταλαιπωρήσαμε λίγο, υπήρξε πολύ πιπέρι πριν, αλλά καταλήξαμε μαζί».

Η πρόταση γάμου ήταν μια τρυφερή στιγμή, χωρίς φαμφάρες. «Ήταν μια ανθρώπινη, γλυκιά στιγμή, στο εξοχικό μας, μπροστά στο τζάκι, ένα βράδυ που δεν το περίμενα. Γιατί ο Πάνος δεν κάνει κάτι με περιτύλιγμα, το θεαματικό είναι το απλό που κάνει. Έχει μια παιδικότητα, μια αυθεντικότητα κι αυτά τα απλά είναι που μου αρέσουν έτσι κι αλλιώς» έχει περιγράψει η Έλενα τη στιγμή. Κουμπάρα στο γάμο τους ήταν η καλή φίλη του Πάνου Ελεονώρα Μελέτη. Μια ιδέα που ήταν της Έλενας. «Η Ελεονώρα τού έχει σταθεί πολύ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής του και δεν μπορούσα παρά να της κάνω… πρόταση γάμου. Εγώ της πρότεινα να μας παντρέψει, έχουμε αδελφική φιλία» έχει πει η Έλενα στο People.

To ζευγάρι τα χρόνια της κοινής του ζωής ποτέ δεν έχει προκαλέσει. Ο Πάνος διατηρεί το δικό του χώρο στη Φιλοθέη, απέναντι από το Κολέγιο, το Panos Kallitsis Hair Salon, όπου η Έλενα έχει και δικό της γραφείο αλλά και το showroom του Eclectic Soirée. Ζουν στο Λυκαβηττό και η καθημερινότητά τους είναι αφιερωμένη κυρίως στη δουλειά τους, στην οποία συμπορεύονται εδώ και χρόνια. Χωρίς ζήλιες ή εντάσεις ανάμεσά τους, κάτι που έχουν υπερτονίσει και οι δύο σε δηλώσεις τους. «Δεν ζηλεύω και ποτέ δεν θυμάμαι να ζήλευα. Τον άνθρωπό σου τον κρατάς με άλλα πράγματα και όχι με τη ζήλια» έχει πει ο Πάνος στο People. «Μπορεί κι εγώ να συναναστρέφομαι με ωραίους άντρες, αλλά πιστεύω πως μια γυναίκα “τριτώνει” περισσότερο όταν ο άντρας της περιστοιχίζεται από ωραίες γυναίκες. Όμως εγώ θαυμάζω τις ωραίες γυναίκες. Θα ήταν λάθος να καταπιεστώ από αυτή τη συνθήκη, να ζηλέψω ή να κάνω δεύτερες σκέψεις, πόσο μάλλον όταν δεν μου δίνεται κανένα δικαίωμα» έχει ξεκαθαρίσει και η Έλενα.

Αγαπημένη τους απόδραση την Κυριακή και τη Δευτέρα που το salon είναι κλειστό είναι το κτήμα του Πάνουστο Λουτράκι. Εκεί ο κομμωτής και make-up artist που αγαπά η showbiz υποδέχεται αγαπημένους φίλους, όπως η Κατερίνα Καραβάτου με τον Κρατερό Κατσούλη και την κόρη τους Αέλια, που τον αποκαλεί «θείο», η κουμπάρα τους Ελεονώρα Μελέτη, κι αλλάζει πρόσωπο. «Με ηρεμεί η φύση κι έχω αποκτήσει απίστευτη σχέση με τα δέντρα, τα φυτά και το χώμα. Έχω ένα κτήμα στο Λουτράκι, πάνω στο βουνό και καλλιεργώ πατάτες, καρότα, μαρούλια. Για μένα είναι ψυχοθεραπεία και ο μόνος τρόπος που μπορώ να εμπνευστώ, καθώς αδειάζει το μυαλό μου. Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις πάω εκεί είναι να βγάζω τα παπούτσια μου και να μένω ξυπόλητος» έχει πει στο People. Αυτό πιθανότατα σχεδίαζαν, μια απόδραση στο Λουτράκι, και για την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, αλλά τους πρόλαβαν οι δύο κουκουλοφόροι που τους περίμεναν στο γκαράζ τους το βράδυ του Σαββάτου".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR