counter

Τι συμφώνησαν Τσακαλώτος - Λαγκάρντ

Τι συμφώνησαν Τσακαλώτος - Λαγκάρντ
Τι συμφώνησαν Τσακαλώτος - Λαγκάρντ

Συνάντηση διάρκειας περίπου 20 λεπτών είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με την  Γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στη Λίμα του Περού, στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν την 1/1/2016.

«Αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα ώστε να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με πηγές του Ταμείου, ο υπουργός ενημέρωσε την κα Λαγκάρντ για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και η πρόοδος του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Τσακαλώτος μετέφερε στην κ.Λαγκάρντ τις θέσεις της κυβέρνησης για το χρέος και ανέλυσε τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης σε ο,τι αφορά τα προαπαιτούμενα, την πρώτη αξιολόγηση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε πως το ΔΝΤ συνεχίζει να παραμένει έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για την προώθηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της χώρας και ότι είναι σε επαφή με τους Ευρωπαίους εταίρους για το ελληνικό χρέος.

Στη Λίμα βρέθηκε και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος είχε επαφές με ανώτατα στελέχη διευθύνσεων του Ταμείου και μέλη των τεχνικών κλιμακίων με αντικείμενο τη αναμόρφωση του ασφαλιστικού.
Ο υπουργός συζήτησε τις θέσεις της κυβέρνησης και άκουσε τις απόψεις του ΔΝΤ δεδομένου ότι το Ταμείο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν όπως ενισχυθεί η παρουσία των τεχνικών κλιμακίων που βρίσκονται στην Αθήνα για το θέμα του ασφαλιστικού. 

Πηγή: antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR