counter

Στην Αθήνα το «κουαρτέτο» των θεσμών

Στην Αθήνα το «κουαρτέτο» των θεσμών
Στην Αθήνα το «κουαρτέτο» των θεσμών

Στην Αθήνα από σήμερα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών, ενώ έως και την Παρασκευή αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους τα τεχνικά κλιμάκια.

Ειδικότερα, σήμερα φτάνουν στην Αθήνα οι Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), με στόχο να έχουν κλείσει όλα μέχρι τις 15 Αυγούστου και να ξεκινήσουν οι τεχνικές εργασίες πριν τις 20 Αυγούστου.

Κύκλοι του υπουργείου επαναλαμβάνουν ότι τα δημοσιεύματα περί νέων προαπαιτούμενων δεν προκύπτουν ούτε από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής στις 12 Ιουλίου, ούτε από τις επιστολές του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου προς ESM, ούτε από τις έως σήμερα συζητήσεις με τους θεσμούς.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης με εντατικούς ρυθμούς και συνεχίστηκαν και το απόγευμα, σε διάφορες ομάδες εργασίας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν υπήρξε κανένα οργανωτικό πρόβλημα, οι συζητήσεις έγιναν στο χώρο διαμονής των θεσμών και όποτε χρειάστηκε εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τα τεχνικά κλιμάκια έφτασαν γύρω στις 10.00 χθες το πρωί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στο κτίριο της οδού Πανεπιστημίου μετέβησαν περίπου 12 άτομα ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Βασικό τους αντικείμενο η συλλογή στοιχείων για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών.

Πηγή: antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR