counter

Τσίπρας: "Το «Όχι» δεν σημαίνει ρήξη με τους εταίρους"

Τσίπρας: "Το «Όχι» δεν σημαίνει ρήξη με τους εταίρους"
Τσίπρας: "Το «Όχι» δεν σημαίνει ρήξη με τους εταίρους"

Αλέξης Τσίπρας

«Να προσέλθουμε στις κάλπες με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, λέγοντας όχι στα τελεσίγραφα και στο διχασμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτικό μήνυμα του.

Η ώρα της ευθύνης και της δημοκρατίας έφτασε, τόνισε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της κοινωνίας και την οικονομίας. Το "όχι" σε μια μη βιώσιμη συμφωνία δε σημαίνει ρήξη αλλά συνέχιση των διαπραγματεύσεων, επισήμανε και πρόσθεσε

"Σας καλώ να πείτε όχι στα τελεσίγραφα, τους εκβιασμούς, την εκστρατεία του φόβου και στο διχασμό. Να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστούμε τις αντίθετες απόψεις και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το κοινό μας αύριο".

Ο μόνος τρόπος, είπε ο πρωθυπουργός, για να καταστεί βιώσιμο το χρέος-όπως αναφέρει και η έκθεση του ΔΝΤ-είναι να κουρευτεί κατά 30% και να δοθεί εικοσαετής περίοδος χάριτος Δυστυχώς την πρόταση αυτή δεν μας την παρουσίασαν ποτέ οι θεσμοί στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων.  

Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει την επιλογή μας να μην αποδεχτούμε μια συμφωνία που παρακάμπτει το ζήτημα του χρέους, υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR