counter

Το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε τη λίστα μεταρρυθμίσεων

Το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε τη λίστα μεταρρυθμίσεων
Το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε τη λίστα μεταρρυθμίσεων

Κυβέρνηση

Μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής έληξε το κυβερνητικό συμβούλιο στη Βουλή. Τα κυβερνητικά στελέχη ενέκριναν τη λίστα μεταρρυθμίσεων που εστάλη στο Brussels Group, ενώ ταυτόχρονα επαναβεβαιώθηκε η δέσμευση για υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την επίτευξη αμοιβαίας επωφελούς λύσης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε το κυβερνητικό συμβούλιο για την λίστα των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, σύμφωνα με τα ίδια κυβερνητικά στελέχη έχουν θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και μεταφέρουν τα βάρη από τα χαμηλά και μεσαία στα υψηλά εισοδήματα.

Τα ίδια στελέχη σημείωναν ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι κοστολογημένες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη το 2015 πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% και ρυθμού ανάπτυξης 1,4%, χωρίς να συνυπολογίζεται, όπως επισημάνθηκε, η θετική συνεισφορά των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Πακέτο Γιούνκερ.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με μια γενική ενημέρωση για τον ΟΛΠ και το νομοσχέδιο για τις Φυλακές Τύπου Γ, που θα κατατεθεί στην Βουλή εντός της εβδομάδος.

Σήμερα το απόγευμα, στις 20.00 οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα ενημερωθούν από τον Πρωθυπουργό για τη λίστα και θα ακολουθήσει συζήτηση με προκαθορισμένους από τον κανονισμό της Βουλής χρόνο.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR