counter

"Αναδρομικό" χαράτσι 350 ευρώ για ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες

"Αναδρομικό" χαράτσι 350 ευρώ για ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες
"Αναδρομικό" χαράτσι 350 ευρώ για ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες

Πόλη

Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν τα χαράτσια του 2013 ετοιμάζεται να αποστείλει άμεσα το οικονομικό επιτελείο.

Τα ειδοποιητήρια αφορούν στο Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013 και στόχος της κυβέρνησης είναι να το πράξει άμεσα μέσα στο Πάσχα ή τουλάχιστον να το εντάξει στην ρύθμιση χρεών με τις 100 δόσεις που θα ξεκινήσει να "τρέχει" τις προσεχείς μέρες.

Σύμφωνα με του υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου αναμένεται να εισρπαχθούν συνολικά 350 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 350 ευρώ «κατά κεφαλήν» για κάθε ιδιοκτήτη.

Ήδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εντοπίσει τους οφειλέτες που δεν πλήρωσαν ακόμη το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που ίσχυσε το 2013, όταν διαδέχτηκε το ΕΕΤΗΔΕ αλλά καταργήθηκε όταν «εμφανίστηκε» ο ΕΝΦΙΑ.

Τα εκκαθαριστικά σημειώματα πρόκειται να αναρτηθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των υπόχρεων στο taxisnet, αλλά χωρίς καμία προσαύξηση στην οφειλή που μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ έως τέλος Απριλίου είτε ακόμη και σε εκατό δόσεις, αφού θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη γιατί αφορούν υποχρεώσεις πριν της 1ης Μαρτίου 2015.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR