counter

Κέικ σοκολάτα "λάβα"

Κέικ σοκολάτα "λάβα"
Κέικ σοκολάτα "λάβα"

  • Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά και να φουσκώσει λίγο το μίγμα.

 

  • Ρίξτε και το αλεύρι στο μίγμα των αυγών.

 

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία λιώστε το βούτυρο με τη σοκολάτα, αφού λιώσουν ενσωματώστε τα δύο μίγματα μαζί.

 

  • Βουτυρώστε καλά μία φόρμα και ρίξτε μέσα το μίγμα.

 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 για μισή ώρα πριν βάλετε μέσα το κέικ. Μετά το πέρας της μισής ώρας βάλτε το κέικ και ψήστε το για 9 λεπτά ακριβώς.

 

  • Όταν περάσουν τα 9 λεπτά, με πολύ προσεκτικές κινήσεις για να μην σπάσει το κέικ βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει (μην ξεχνάτε μέσα είναι υγρό).

 

  • Αν θέλετε πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.


Tip: Για την επιτυχία του συγκεκριμένου γλυκού απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίτευξη θερμοκρασίας 250. Γι αυτό όταν το φτιάξετε για πρώτη φορά ετοιμάστε πρώτα το κέικ, στη συνέχεια ανάψτε το φούρνο σας, περιμένετε μισή ώρα και μετά ψήστε το. Αν ο φούρνος μείνει περισσότερη ώρα ανοικτός η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο κάτι το οποίο δεν θέλουμε. Αργότερα όταν θα έχετε αποκτήσει την πείρα θα ανάβετε πρώτα τον φούρνο και κατά τη διάρκεια της μισής ώρας αναμονής θα ετοιμάζετε το μίγμα. Έτσι δεν θα χάνετε καθόλου χρόνο.

- Ο χρόνος ψησίματος είναι ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας επιτυχίας. Ψήσιμο πέραν των 9 λεπτών θα στερεοποιήσει τη σοκολάτα, οπότε και θα χαθεί η "λάβα"

- Η θεία Καίτη χρησιμοποιεί φόρμα με τρύπα στη μέση και θεωρώ ότι είναι καλύτερη τόσο εμφανισιακά όταν κόβεται το κέικ, όσο και πρακτικά, γιατί δε χύνεται έτσι τελείως η σοκολάτα εξαρχής. 



Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR