Λαχανοντολμάδες με πλιγούρι & λαχανικά Home FLIFE FOOD γράφει Fthis Team Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, 10:45 - Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023, 17:26 Λαχανοντολμάδες με πλιγούρι & λαχανικά ∆ηµιουργήστε µια τρύπα στη ρίζα από το λάχανο για µπορεί να περάσει το νερό όταν το ζεµατίσετε. Βάλτε µια κατσαρόλα µε νερό σε δυνατή φωτιά και όταν βράσει ρίξτε µέσα το λάχανο µέχρι να µαλακώσουν τα φύλλα του. Όταν είναι έτοιµο, βγάλτε ένα ένα τα φύλλα, κόψτε τα χοντρά κλωνάρια και τοποθετήστε τα φύλλα σε παγωµένο νερό. Βάλτε το πλιγούρι σε ένα µπολ και ρίξτε µέσα µισό λίτρο βραστό νερό, σκεπάστε µε µια µεµβράνη και αφήστε µέχρι να µαλακώσει. Καθαρίστε τα λαχανικά και κόψτε τα όλα σε πολύ µικρά κυβάκια. Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα λαχανικά ξεκινώντας µε το κρεµµύδι. Προσθέστε την τριµµένη ντοµάτα, σκεπάστε µε ένα καπάκι και συνεχίστε να ψήνετε σε χαµηλή φωτιά µέχρι να µαλακώσουν (αν χρειαστεί υγρασία, προσθέστε λίγο νερό). Υπολογίστε πως οι λαχανοντολµάδες δεν θα ψηθούν παραπάνω, οπότε τα λαχανικά πρέπει να είναι µαγειρεµένα. Τέλος ρίξτε τον βασιλικό ψιλοκοµµένο, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το πλιγούρι. Ανακατέψτε καλά και γεµίστε τα φύλλα. Κόστος συνταγής: 7€ Πηγή: Περιοδικό TAGS: ΣΥΝΤΑΓΕΣMY tvMY COOKINGΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr) ΜΟΙΡΑΣΟΥ
FASHION Φαίη Σκορδά: Με τσάντα αξίας 1.450 ευρώ & το κλασικό μικρό μαύρο φόρεμα σε βραδινή της έξοδο (Photos)