Σε μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το ξινόγαλα. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για 3΄-4΄, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Αδειάζουμε τα 3/4 του κέικ και ισιώνουμε την επιφάνεια με το κουτάλι. Αφήνουμε επάνω τις 4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού. Κόβουμε με μαχαίρι στη μέση τα σοκολατάκια και τα στρώνουμε γύρω γύρω. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ και ισιώνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.
Ψήνουμε στους 175οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα και 10΄. Αν αρχίσει να ροδίζει γρήγορα από πάνω, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε 10΄ στη φόρμα και έπειτα ξεφορμάρουμε με προσοχή. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες.
Πηγή: www.argiro.gr
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)