counter

Ήλιος: H σεναριογράφος της νέας σειράς του ΑΝΤ1 αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε λίγο πριν την πρεμιέρα

Ήλιος: H σεναριογράφος της νέας σειράς του ΑΝΤ1 αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε λίγο πριν την πρεμιέρα

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το βράδυ η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1, “Ηλιος”. 

Η σεναριογράφος της σειράς, Μαρία Γεωργιάδου μίλησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό και αποκάλυψε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τα πρόσωπα και την πλοκή της νέας σαυτής σειράς που έρχεται για να μας καθηλώσει. 

Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο για τη σειρά; 

«Γιατί ο ήλιος δίνει φως στη ζωή, και καταλύει το σκοτάδι, καθαρίζει τα πά­ντα από οτιδήποτε σκιερό. Μέσα σε αυτά εί­ναι η ενοχή, το ψέμα. οι τύψεις και όλα τα αρ­νητικά συναισθήματα που έχουν να κάνουν με το παρελθόν και τις μνήμες που παραμένουν ζωντανές. Ο ήλιος αφήνει να φανεί η αλήθεια που μπορεί να έχει κρυφτεί για διάφορους λό­γους, έχοντας επιβιώσει από το ψέμα που επι­νοήθηκε». 

Οταν αρχίζετε να σκιαγραφείτε ένα σενά­ριο, φτιάχνετε αρχή, μέση και τέλος ή η ιστορία στήνεται στην πορεία; 

«Πολλές φορές οι χαρακτήρες οδηγούν την ιστορία και αυτό θεωρώ ότι είναι καλύτερο, γιατί ακόμη κι αν έχεις φτιάξει ένα δεδομέ­νο τέλος που εκείνη τη στιγμή που ξεκίνησες να γράφεις μπορεί να φαίνεται σωστό, οι χα­ρακτήρες στην πορεία αποκτούν αυτονομία και σε ξαφνιάζουν. Εγώ ακολουθώ τους ήρωες, γνωρίζω τα θέλω τους, τη σκέψη τους και πού μπορούν να τους οδηγήσουν και αφήνω το αποτέλεσμα να με ξαφνιάσει». 

Η ιστορία ξεκινάει με την πρωταγωνίστρια σας, τη Λήδα, να επιστρέφει με τον γιο της έπειτα από χρόνια απουσίας στην πόλη όπου μεγάλωσε, την Καβάλα. 

«Γυρίζει με μια διάθεση να συμφιλιωθεί με το παρελθόν και να ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας. Και βρίσκεται να κατηγορείται γιο ένα φόνο. Από εκεί και πέρα το μέλημα της είναι πώς θα προσαρμοστεί και πώς θα ενώσει τα νήματα που κόπηκαν. Πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, απέναντι σε μια βαριά κατηγορία και να αποδείξει την αθωότητά της, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο σε όλο αυτό υπάρχουν και παράπλευρες συνέπειες. Ο γιος της που μαθαίνει ξαφνικά αλήθειες που αγνοούσε και ένας ολόκληρος περίγυρος της πόλης, άνθρωποι που αγάπησε, άλλοι που ερωτεύτηκε, οι γονείς της, που επηρεάζονται από το γεγονός του φόνου και τον ερχομό της. Τα γεγονότα αυτά δημιουργούν ένα ντόμινο εξελίξεων. Η μια αποκάλυψη και ανατροπή διαδέχονται την άλλη με απρόβλεπτα αποτελέσματα». 

Γιατί είχε φύγει; 

«Εφυγε μετά από μία απώλεια προσωπική της αδερφής της που αυτοκτόνησε και έντονη ενοχή». 

Γιατί παίρνει την απόφαση να επιστρέψει; 

«Επειδή όσο μακριά κι αν πάει κάποιος και όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η πληγή μέσα του» 

Πώς αντιδρούν οι γονείς της στην απρόσμενη άφιξή της; 

Ο καθένας με τον τρόπο του. Είναι διαφορε­τικοί χαρακτήρες που έχουν διαφορετική στά­ση απέναντι στη Λήδα για επίσης διαφορετι­κούς λόγους. Η μητέρα της γενικά δεν συγχω­ρεί εύκολα. Πονάει πολύ βαθιά και αυτό δημι­ουργεί ένα μεγάλο θυμό και οργή που δεν ξέ­ρει πού να τα διοχετεύσει. Οταν η κόρη της επι­στρέφει νιώθει την ανάγκη να την τιμωρήσει για την απουσία της. Ο πατέρας της είναι ένας άνθρωπος πράος που μπορεί να συγχωρεί και που πάντα ανοίγει μια αγκαλιά. Ομως κρύβει κι αυτός τις δικές του ενοχές». 

Ο πρώτος άνθρωπος που θέλει να δει η Λήδα είναι ο παλιός κολλητός της φίλος. Ολα, όμως, ανατρέπονται όταν τον βρίσκει νεκρό και η ίδια κατηγορείται για τον φόνο του. Ποιος θέλει να την ενοχοποιήσει; 

«Αυτόν που θέλει να την ενοχοποιήσει δεν τον γνωρίζουμε, θα τον δούμε στην πορεία. Ούτε εκείνη ξέρει. Κανείς δεν υποψιάζεται. Ολο αυτό έχει να κάνει με το παρελθόν που είναι πιο ζω­ντανό από όσο όλοι νομίζουν». 

Οι τηλεθεατές γνωρίζουν ότι πράγματι η Λήδα είναι αθώα ή υπάρχει κάποια υπόνοια ότι μπορεί και να μην είναι; 

«Για όλους στη σειρά είναι ένοχη εκτός από τον θεατή. Ολοι πιστεύουν ότι έχει σκοτώσει το παρελθόν ενισχύει την αντίληψη αυτή. Είναι μια γυναίκα που έφυγε, είχε απομακρυνθεί απ΄όλους και είχε σοβαρό λόγο να εκδικηθεί». 

Θα αργήσουμε να δούμε τι ή ποιος προκάλεσε τον θάνα­το του θύματος; 

«Δεν είναι πράγματα που θα καθυστερήσουν πολύ. Ολα γίνο­νται σχετικά σύντομα. Αλλά αμέσως η μια ανατροπή φέρνει την άλλη Η μια κατάσταση έχει μια λύση που ωστόσο σε οδηγεί σε μια επόμενη αναζήτηση. Βέβαια δεν είναι μόνο η Λήδα. Υπάρ­χουν πολλές παράλληλες ιστορίες που πλέκονται με την κεντρι­κή ηρωίδα αλλά έχουν και τη δύναμη να είναι αυτόνο­μες. Ο καθένας από τους χαρακτήρες φέρει πράγμα­τα από το παρελθόν του και έχει ενδιαφέρον. Υπάρ­χει ο Φίλιππος, ο πρώτος ερωτάς της που πλέον εί­ναι παντρεμένος με την Αλίκη και έχει δυο παιδιά. Ο αστυνόμος που έχει κι εκείνος τη δική του ιστο­ρία, ο Δήμος που είναι ιδιοκτήτης beach bar και αφο­σιωμένος πατέρας που κι εκείνος κρύβει μια σκο­τεινή ιστορία». 

 

 

 

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne