counter

Γειτονιές στο Πιάτο: Όσα θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην εκπομπή του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Γειτονιές στο Πιάτο: Όσα θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην εκπομπή του Δημήτρη Σκαρμούτσου
Γειτονιές στο Πιάτο: Όσα θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην εκπομπή του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με την εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο», παίρνει τους δρόμους και αυτό το Σαββατοκύριακο! Η περιήγησή του μας πηγαίνει στον Πειραιά και στην Κυψέλη, σε στέκια με ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, γνωρίζοντάς μας τους ανθρώπους πίσω από αυτά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 14:45

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το Σάββατο 15 Μαΐου στις 14:45, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος κατεβαίνει στον Πειραιά. Αυτήν τη φορά η  βόλτα του τον πηγαίνει στην εμπορική καρδιά του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Για αρχή ο Δημήτρης επισκέπτεται το νέο κατάστημα «ΙΚΕΑ» στο κέντρο του Πειραιά. Ένα κατάστημα «Νέας Γενιάς» που κατασκευάστηκε με γνώμονα τη βιωσιμότητα και το καλό του πλανήτη μας. Πέρα από τα κλασικά κεφτεδάκια που δοκιμάζει, ο Δημήτρης, έχει και μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους ανθρώπους του ΙΚΕΑ γύρω από τη φιλοσοφία της βιωσιμότητας και της μηδαμινής σπατάλης φαγητού.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης βρίσκεται στο «μπακάλικο του Φίλιππα», ένα μικρό διαμάντι στο κέντρο του Πειραιά, μια μπακαλοταβέρνα από το 1920.

Τέλος, πηγαίνει στο «Che», ένα μαγαζί με πιασάρικο όνομα, λατινοαμερικάνικη αύρα και ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο για στέγη.

Ο Δημήτρης ετοιμάζει δύο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές: μια καρμπονάρα με… χωριάτικο λουκάνικο και μανιτάρια  και ένα συκώτι ψητό με σάλτσα βαλσάμικο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 14:45

ΚΥΨΕΛΗ

Την Κυριακή 16 Μαΐου στις 14:45, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ολοκληρώνει τη μεγάλη του βόλτα στις «Γειτονιές στο Πιάτο» πηγαίνοντας στην Κυψέλη. Θέλει για τελευταία φορά για φέτος να περιπλανηθεί σε μια συνοικία πυκνοκατοικημένη με αμέτρητα διαμερίσματα σε πολυκατοικίες και στενούς δρόμους, σε μια πολύχρωμη γειτονιά γεμάτη ανθρώπους από όλες τις χώρες της γης, στην παλιά αριστοκρατική γειτονιά των Αθηνών.

Πρώτη του στάση το «Παραδοσιακόν», ένα εργαστήριο φύλλου. Ο Βασίλης, είναι πανέτοιμος να αποκαλύψει όλα τα μυστικά του μαγαζιού του.

Δεύτερη στάση στις «Γεύσεις της Δαμασκού», σε ένα στέκι με αυθεντικό φαγητό από τη Συρία. Η κουζίνα της Συρίας μοιάζει πολύ με τη δικιά μας και ανταποκρίνεται στις μεσογειακές μας απαιτήσεις.

Φεύγοντας από τη Συρία, ο Δημήτρης οδεύει προς το Κουρδιστάν. Γνωρίζει τον Σινάν ο οποίος ως πολιτικός πρόσφυγας εγκαταστάθηκε στην Κυψέλη, φέρνοντας στις βαλίτσες του, εκτός από σπουδές ιατρικής, και τα μυστικά της ανατολίτικης γευστικής παράδοσης και τις καλύτερες συνταγές για ντονέρ και κεμπάπ.

 Ο Δημήτρης μετά από βόλτες και συζητήσεις ετοιμάζει δύο πεντανόστιμες συνταγές: ένα κιουνεφέ και μια πίτσα με λουκάνικο, φιστίκι και μοτσαρέλα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Producer: Στυλιανός Κοτιώνης

Executive producer: Μαριλένα Χαραλαμποπούλου

Σκηνοθεσία: Πάνος Γεωργίου

Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ανθρακόπουλος

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS PRODUCTIONS A.E

#GeitoniesStoPiato

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR