counter

Ένας και καλός ή πολλοί και διάφοροι;

Ένας και καλός ή πολλοί και διάφοροι;
Ένας και καλός ή πολλοί και διάφοροι;

Αν είσαι γυναίκα και  έχεις φίλες που περηφανεύονται για τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων τους, ενώ το δικό σου σκορ δεν ξεπερνά τα δάχτυλα του ενός χεριού, πιθανόν να έρχεσαι συχνά αντιμέτωπη με την ίδια απορία: είναι η εμπειρία στο σεξ συνώνυμη των πολλών εραστών;  Ε, λοιπόν, είσαι τυχερή! Η απάντηση ακολουθεί στις επόμενες γραμμές!

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να υποδηλώνει πόσες ερωτικές σχέσεις πρέπει να έχει μια γυναίκα, για να θεωρηθεί έμπειρη στο σεξ. Μια γυναίκα, με δυο ή τρεις σχέσεις στο ενεργητικό της, δε σημαίνει ότι υπολείπεται σε εμπειρία από μία άλλη, με δέκα ή περισσότερες. Κι αυτό δεν το λέω εγώ! Το επιβεβαιώνουν οι ειδικοί, οι οποίοι εξηγούν ότι οι γυναίκες μπορεί τελικά να μην έχουν να κερδίσουν και πολλά από τους πολλούς και διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για σχέσεις της μιας βραδιάς. Μπορεί τέτοιου είδους σχέσεις να εξασφαλίζουν μια πρόσκαιρη ευχαρίστηση αλλά όχι απαραίτητα εμπειρία και ικανοποίηση στο σεξ. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ότι, αν είσαι γένους θηλυκού, όσα λιγότερα γνωρίζεις για την ταυτότητα του ερωτικού σου συντρόφου και την έκβαση της σχέσης, τόσο λιγότερο πιθανό είναι ν’ απολαύσεις το σεξ μαζί του. Αντίθετα, είναι πιο εύκολο και πιο πιθανό να έχεις έναν ή περισσότερους οργασμούς με κάποιον που έχεις σταθερή ή μόνιμη σχέση, αφού μαζί του αισθάνεσαι μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, πράγμα που σε βοηθάει να χαλαρώσεις. Σου υπενθυμίζω την απλή εξίσωση που ισχύει για τις γυναίκες και το σεξ και που δε  χρειάζεται να είσαι καλή στα μαθηματικά για να καταλάβεις. Όσο πιο χαλαρή είσαι κατά τη διάρκεια του σεξ τόσο μεγαλύτερη η απόλαυση!

Το καλό σεξ, λοιπόν, δεν προϋποθέτει πολλούς και διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους στην περίπτωση των γυναικών. Αντίθετα, απαιτεί χρόνο και πιθανόν δέσμευση.

Mη βιάζεσαι να προχωρήσεις στον επόμενο

Αν πάντως, αναζητώντας τον καλύτερο, προτιμάς ν’ αφήνεις πίσω σου τις μετριότητες, θα πρέπει να σου πω ότι ένα τυπικό χαρακτηριστικό αυτών, που εναλλάσσουν γρήγορα ερωτικούς συντρόφους, είναι ότι βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα. Έχουν δηλαδή την τάση ν’ αξιολογούν τον ερωτικό παρτενέρ από την πρώτη επαφή και, εφόσον δεν κριθεί «ικανοποιητικός», να τον απορρίπτουν, αναζητώντας τον επόμενο.

Κι όμως, οι  πρώτες επαφές που έχει ένα ζευγάρι δεν είναι πάντα από τις πιο πετυχημένες, αφού μπορεί να προκύψουν δυσκολίες όπως π.χ. προβλήματα στύσης ή γρήγορης εκσπερμάτισης για τον άνδρα ή απουσία οργασμού για τη γυναίκα, εξηγεί ο Κώστας Ρωμανός, Ψυχοθεραπευτής-Σεξολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικές Σεξολογικής Εταιρείας,

μέλος της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ένωσης Σεξολόγων.  Κι αυτό γιατί υπάρχει ανάμεσα στους δύο συντρόφους που έχουν πρωτογνωριστεί το άγχος της αποδοχής. Αυτό, επομένως, που σίγουρα χρειάζεται είναι χρόνος, προκειμένου ν’ αναπτυχθεί οικειότητα και ο απαραίτητος συγχρονισμός.  

Σε περίπτωση, λοιπόν, που μόλις απέκτησες νέο ερωτικό σύντροφο, φρόντισε τουλάχιστον να του δώσεις χρόνο να σου αποδείξει τι πραγματικά αξίζει, πριν βιαστείς να του πεις αντίο, προχωρώντας στον επόμενο! 

*με τη συνεργασία του Κώστα Ρωμανού,

Ψυχοθεραπευτής-Σεξολόγος

Πρόεδρος της Ελληνικές Σεξολογικής Εταιρείας

Μέλος της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ένωσης Σεξολόγων.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR