counter

Lockdown: Πότε θα καταργηθεί το SMS στο 13033

Lockdown: Πότε θα καταργηθεί το SMS στο 13033
Lockdown: Πότε θα καταργηθεί το SMS στο 13033

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να υπάρξει, από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου, καθώς οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν την Τετάρτη ώστε να πάρουν τις αποφάσεις, αναλόγως φυσικά και με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Αυτό που απασχολεί ωστόσο μεγάλη μερίδα των πολιτών είναι το πότε επιτέλους θα καταργηθεί και το γνωστό SMS στο 13033. Η κατάργηση φυσικά του συγκεκριμένου SMS  θα σημάνει και το τέλος στον περιορισμό των μετακινήσεων.

Η εστίαση καταργεί το SMS στο 13033

Όπως όλα δείχνουν, στην περίπτωση που τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν, τότε αναμένεται το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων της εστίασης θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου. Δηλαδή λίγο πριν την τελική ευθεία προς το Πάσχα. Με το άνοιγμα της εστίασης, αναμένεται να τελειώσουν και τα sms προς το 13033, τα οποία όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς έχουν φτάσει μέχρι στιγμής συνολικά τα 775 εκ. από τον περασμένο Μάρτιο που αποφασίστηκε το lockdown.

SMS - 6 κωδικοί

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR