counter

6 μηνών: Αυτά είναι τα καλύτερα παιχνίδια γι’ αυτή την ηλικία

6 μηνών: Αυτά είναι τα καλύτερα παιχνίδια γι’ αυτή την ηλικία
6 μηνών: Αυτά είναι τα καλύτερα παιχνίδια γι’ αυτή την ηλικία

Μια παρδαλή μπαλίτσα που τσουλάει πέρα-δώθε, ένα μικρό αυτοκινητάκι που «όλο, όλο τρέχει», αλλά και ο μαγικός ήχος που παράγει ένα αντικείμενο τη στιγμή που… συναντάει το πάτωμα μπορούν να αιχμαλωτίσουν το βλέμμα και την προσοχή του παιδιού μας ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τα χεράκια του!
 
Τα οφέλη του παιχνιδιού: Σε αυτή την ηλικία το μικρό μας είναι σε θέση να παράγει ακόμα περισσότερο θόρυβο (ναι… γίνεται κι αυτό) αφού, τώρα πια μπορεί να χτυπάει μόνο του δύο διαφορετικά αντικείμενα μεταξύ τους. Το παιχνίδι αυτό το βοηθά στο να συντονίσει τα χεράκια του όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με τα ματάκια του, ούτως ώστε να καταφέρει να παράγει αυτό τον… τόσο ξεχωριστό ήχο, που ενώ στα αυτά και του ηχεί σαν «μουσικούλα» στα δικά μας μόνο φασαρία θυμίζει. Το ίδιο συμβαίνει κάθε φορά που επιθυμεί να τσουλήσει ένα τόπι ή ένα αυτοκινητάκι (η μόνη διαφορά εντοπίζεται στο ότι αυτά είναι πολύ πιο αθόρυβα), κάτι το οποίο αργότερα εξελίσσεται σε απίθανο παιχνίδι «σου δίνω-μου δίνεις» π.χ. την μπάλα ή το μαξιλάρι, «σου στέλνω-μου στέλνεις» π.χ. το αυτοκινητάκι κ.λπ. Επίσης, μέσω του κρότου ενός παιχνιδιού ή αντικειμένου που πέφτει στο πάτωμα, το παιδί αρχίζει να κατανοεί τη σχέση δράσης-αντίδρασης, αφού, κάθε φορά που ρίχνει κάτι κάτω ακολουθεί ένας διαφορετικός θόρυβος, και φυσικά, η δική μας αντίδραση να σκύψουμε, να το πιάσουμε και να του το ξαναδώσουμε… Είναι φοβερό πόσες φορές μπορεί να χρειαστεί να την επαναλάβουμε… Ναι. Δεν βαριέται ποτέ! 
 
Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα παιχνίδια για να εκτοξεύσουμε το IQ του μωρού μας στα ύψη!
Μωρό παίζει με πολύχρωμες μπάλες
 
Θα ήθελε πολύ… μια μαλακή, ελαφριά μπαλίτσα, ένα τόπι, αυτοκινητάκια ή ζωάκια που τσουλάνε και, γενικότερα, οτιδήποτε κινείται. Αν, μάλιστα, παράγει και θόρυβο, τότε, ακόμα καλύτερα! 
 
Οδηγίες χρήσης: Ένα παχύ χαλάκι, ένα τόπι ή ένα οποιοδήποτε παιχνίδι με ρόδες είναι ότι χρειαζόμαστε για το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Ξεκινάμε σπρώχνοντας την μπαλίτσα προς την κατεύθυνση του μικρού μας παρακινώντας το να κάνει το ίδιο. Μπορούμε, μάλιστα, να αρχίσουμε να παίζουμε όλη η οικογένεια μαζί. Όλοι καθισμένοι στο πάτωμα, με τα πόδια ανοιχτά (μπροστά από τη μαμά ή τον μπαμπά θα κάθεται το παιδί) και στο ενδιάμεσο θα πηγαινοέρχεται το τόπι… Αλήθεια, πόσες ώρες μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Το μικρό μας, σίγουρα είναι διατεθειμένο να τεστάρει τις αντοχές μας… Το ίδιο ισχύει και με τα πραγματάκια που αρχίζουν σιγά-σιγά να εκτοξεύονται από τα χεράκια του στο πάτωμα… Θα χρειαστεί να του τα δώσουμε πολλές φορές έως ότου τελειώσει το παιχνίδι…
 
* Με τη συνεργασία της παιδαγωγού Σοφίας Προδρόμου

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR