- Καθαρίζουµε και πλένουµε τα λαχανικά. Κόβουµε σε φέτες τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τις µελιτζάνες και τα µανιτάρια. Αλατοπιπερώνουµε τα λαχανικά και τα αλείφουµε µε ελαιόλαδο. Τα ψήνουµε στο γκριλ.
- Βράζουµε τα ζυµαρικά για 10΄-12΄ και στη συνέχεια τα στραγγίζουµε.
- Ανακατεύουµε τα βρασµένα ζυµαρικά µε τα λαχανικά και το ανθότυρο κοµµένο σε κυβάκια. Χτυπάµε λίγο ελαιόλαδο, ξίδι, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και σκόρδο και περιχύνουµε µε το µείγµα τα ζυµαρικά. Γαρνίρουµε µε φύλλα βασιλικού.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 4.280
Διατροφικό σχόλιο: Τα ζυµαρικά ολικής άλεσης είναι γεµάτα από σύνθετους υδατάνθρακες και βιταµίνες του συµπλέγµατος Β, που προσφέρουν ενέργεια στον οργανισµό και βελτιώνουν τη βιολογική λειτουργία! Το ανθότυρο, σε συνδυασµό µε τα µανιτάρια, παρέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)