1) Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
2) Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
3) Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το κρασί, τον υπόλοιπο ζωμό, τη ζάχαρη και τη σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, χωρίς να καλύψουμε με το καπάκι του σκεύους, μέχρι η σάλτσα να «δέσει».
4) Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε.
5) Παράλληλα, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Περισσότερες συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη στο ένθετο του My TV "Μy cooking"