Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3'-4' μέχρι να ξανθίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους. Λίγα λεπτά πριν προσθέτουμε και το αλλαντικό σε κομμάτια μεγέθους ζαριού για να σοταριστούν και αυτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 6 κ.σ. βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και το μείγμα να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Αφήνουμε να σιγοβράσει για να πήξει η σάλτσα μας. Δοκιμάζουμε να μην έχει γεύση αλευριού, αλλιώς αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγο ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα τα 2 αυγά χτυπημένα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τα μανιτάρια, τα τυριά, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, την πάπρικα και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να ρίξουμε αλάτι και πιπέρι. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά ρευστό για να μπει εύκολα γλιστρώντας μέσα στο ταψάκι.
Με τα δυο μας χέρια δουλεύουμε το κανταΐφι και το «ξάνουμε» έτσι ώστε να είναι αφράτο και πλούσιο. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε απαλά τα 2/3 από το κανταΐφι. Με ένα πινέλο στάζουμε αρκετό από το βούτυρο επάνω στο κανταΐφι μας. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση, η οποία θα είναι μπόλικη. Πάνω της βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Πιέζουμε με τα χέρια μας την πίτα ελαφρά για να ενωθούν όλες οι στρώσεις μεταξύ τους και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.