- Απλώνουµε την αραβική πίτα σε επίπεδη επιφάνεια και την κόβουµε στη µέση, σχηµατίζοντας δύο ξεχωριστά «µισοφέγγαρα». Σε ένα µπολάκι αναµειγνύουµε το τυρί κρέµα, τη ρίγανη και τον βασιλικό και αλείφουµε µε το µισό µείγµα το ένα «µισοφέγγαρο», αφήνοντας περιθώριο 1 εκατοστού στις άκρες.
- Σκεπάζουµε µε τις µισές φέτες γαλοπούλας και πάνω τους απλώνουµε τα µισά φύλλα σπανάκι. Στη συνέχεια, ξεκινώντας από την ίσια πλευρά του «µισοφέγγαρου», τοποθετούµε τις µισές λωρίδες πιπεριάς, σχηµατίζοντας γραµµές παράλληλες µε την ίσια πλευρά της πίτας.
- Από την πλευρά αυτή αρχίζουµε να τυλίγουµε σφιχτά το «µισοφέγγαρο» σε ρολό, το οποίο τυλίγουµε µετά σε διαφανή µεµβράνη και τοποθετούµε στο ψυγείο. Επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία µε τα υπόλοιπα υλικά, ετοιµάζοντας άλλο ένα πανοµοιότυπο ρολό.
- Για να σερβίρουµε, ξετυλίγουµε τα ρολά από τη διαφανή µεµβράνη και τα κόβουµε µε ένα κοφτερό µαχαίρι σε κοµµάτια µήκους 5 εκατοστών. Στήνουµε τα ρολάκια όρθια σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και διακοσµούµε µε φρέσκα φύλλα σπανάκι ή σαλατικά.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 549
Διατροφικό σχόλιο: Γευστική πρόταση η οποία φορτίζει γρήγορα τον οργανισµό µε σίδηρο, ο οποίος αποτελεί αναγκαίο συστατικό για τη σύνθεση της αιµοσφαιρίνης. Επιπλέον, παρέχει ασβέστιο που συµβάλλει στη δόµηση γερών οστών, όπως και βιταµίνη C η οποία ενισχύει την άµυνα του οργανισµού. Σηµαντική είναι και η παροχή σε βιταµίνες του συµπλέγµατος Β που βελτιώνουν τις βιολογικές «καύσεις», όπως και σε πρωτεΐνες για ένα ισχυρό µυϊκό σύστηµα.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)