X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Xoύμους από τον Άκη Πετρετζίκη

Xoύμους από τον Άκη Πετρετζίκη

1)     Μουλιάζουμε τα ρεβίθια με λίγο αλάτι σε μπόλικο νερό για αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ.

2)     Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε.

3)     Βάζουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ με τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το κύμινο και το αλάτι.

4)     Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα, προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια.

5)     Διορθώνουμε με επιπλέον χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε πάπρικα, μπούκοβο και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

6)     Αν μας αρέσει το σκόρδο, μπορούμε να προσθέτουμε ½ με 1 σκελίδα καθώς χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ.

7)     Σερβίρουμε με ψητές πίτες και κομμάτια ωμών λαχανικών.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)