X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Χειροποίητο κλασικό πέστο

Χειροποίητο κλασικό πέστο

  • Σε ένα ελαφρώς λαδωµένο ταψί καβουρδίζουµε στο γκριλ τους κουκουναρόσπορους, µέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, χωρίς να µαυρίσουν. Κατά τη διάρκεια του καβουρδίσµατος ανακατεύουµε τακτικά. Κατόπιν, αφήνουµε τους σπόρους να κρυώσουν σε ένα µπολ.

 

  • Στη συνέχεια τους ρίχνουµε σε ένα γουδί, µαζί µε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα κοπανίζουµε, ανακατεύοντας τακτικά µε ένα κουτάλι. Προς το τέλος, ρίχνουµε το ελαιόλαδο  και αλατοπιπερώνουµε.

 

  • Μεταφέρουµε το πέστο σε βαζάκι και το τοποθετούµε στο ψυγείο, όπου το διατηρούµε για 1 εβδοµάδα, καλά κλεισµένο.

 

 

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 481

Διατροφικό σχόλιο: Η σάλτσα πέστο βασιλικού παρέχει άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως είναι η βιταµίνη Ε και η ολευρωπαΐνη, αλλά και µονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία αποτελούν ασπίδα προστασίας για ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστηµα.

 

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού

που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)