counter

To μιλφέιγ με μάνγκο του Γιάννη Αποστολάκη, για το MYtv.

To μιλφέιγ με μάνγκο του Γιάννη Αποστολάκη, για το MYtv.
To μιλφέιγ με μάνγκο του Γιάννη Αποστολάκη, για το MYtv.

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό µαζί µε τη ζάχαρη και βράστε για 1 λεπτό.

 

  • Σε µια λαµαρίνα απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας και  περάστε µε το πινέλο λίγο από το σιρόπι. Tοποθετείτε ένα φύλλο κρούστας και ξαναπεράστε µε σιρόπι το φύλλο από την πάνω πλευρά. Θα χρειαστείτε περίπου 4 φύλλα.

 

  • Ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C µέχρι τα φύλλα να πάρουν ένα σκούρο καφέ χρώµα.

 

  • Ρίξτε το γάλα, τη µισή ζάχαρη και τη βανίλια µέσα σε µια κατσαρόλα σε χαµηλή φωτιά ανακατεύοντας µε το σύρµα χειρός.

 

  • Σε ένα µπολ ρίξτε τα αυγά και τους κρόκους και ανακατέψτε καλά µε το σύρµα. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη µέσα στα αυγά. Ρίξετε το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισµένα µέσα στο µείγµα µε τα αυγά και τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά.

 

  • Μόλις πάρει βράση το γάλα, µε µια κουτάλα πάρτε λίγο από το γάλα και ρίξτε το µέσα στο µείγµα (µε τους κρόκους). Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε όλο τον χυλό µέσα στο γάλα ενώ πρώτα έχετε χαµηλώσει τη φωτιά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε πολύ δυνατά περίπου για 4 λεπτά µέχρι η κρέµα να δέσει. Κατόπιν ρίξτε το βούτυρο. Χτυπήστε σε µαρέγκα τα ασπράδια µε τη ζάχαρη και όταν η κρέµα κρυώσει καλά προσθέστε τη µαρέγκα.

 

  • Κόψτε τα φύλλα σε ό,τι σχήµα θέλετε ή απλά σπάστε τα ακανόνιστα. Σε ένα πιάτο στρώστε ένα φύλλο, γεµίστε µε κρέµα, προσθέστε το µάνγκο κοµµένο σε χοντρό καρεδάκι και επαναλάβετε το ίδιο όσες φορές θέλετε. Κρατήστε την κρέµα στο ψυγείο και τα φύλλα εκτός και διατηρήστε µέχρι και 4 ηµέρες φρέσκο το γλυκό.

  

Κόστος συνταγής: €10

  

Στο τηλεοπτικό περιοδικό MY tv logoπου κυκλοφόρησε σήμερα 04/04 στην επαρχία και αύριο 05/04 κυκλοφορεί στην Αθήνα, μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!

 

Κάποιες από αυτές; * Σούπα κρέμα λαχανικών με τσορίθο & λεμονόχορτο * Σαλάτα με αντζούγιες, ελιές, & μοτσαρέλα * Σαλάτα με καλαμάρι & τηγανητά κρεμμύδια * Σαλάτα με μπρόκολο, προσούτο & βασιλικό * Σαλάτα φακής με σπανάκι, καπνιστή πανσέτα & μυζήθρα * Νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας & βασιλικό * Πένες με κοτόπουλο μαραθόριζα & θυμάρι * Ραβιόλια με μοσχάρι & μαντζουράνα * Σπαγγέτι με κιμά, τσίλι & φρέσκο θυμάρι * Φρέσκος μπακαλιάρος με μαραθόριζα, λεμόνι & κόλιαντρο * Χοιρινό στον φούρνο με πατάτες * Κόντρα μπριζόλα με σαλάτα ρόκας * Πικάντικος κορμός σοκολάτας με τσίλι & μέντα * Γιαούρτι με μασκαρπόνε & μοσχολέμονο * Πανακότα με λουίζα & μοσχολέμονο

  

Μόνο στο MY tv logo

MY TV No.6

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR