O Πέτρος Συρίγος έφτιαξε ριζότο με γραβιέρα και σύγκλινο Μάνης στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τη Φαίη Σκορδά.
Υλικά για το ριζότο:
- 250γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 120 ml λευκό κρασί
- 1 lt ζωμό κότας
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. σύγκλινο Μάνης
- 100 γρ. γραβιέρα σε φλούδες
- λίγα φυλλαράκια ρόκας
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Υλικά για τη σαλάτα:
- 20 ντοματίνια μεγάλα κομμένα στα δυο
- 1 κ.σ. ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
- 1κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
- 1/2 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γλ. ζάχαρη άχνη
- 1 ματσάκι ρόκα
- 150 γτ. κατίκι Δομοκού
- 6 παξιμάδια χαρούπι
- φυλλαράκια δυόσμου
- φυλλαράκια μαϊντανού
- ημίχροντο αλάτι για πασπάλισμα
- ελαιόλαδο
- μπούκοβο
Δείτε το ακόλουθο βίντεο με τον Πέτρο Συρίγο να φτιάχνει τη συνταγή της ημέρας:
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)