X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Συνταγή για ψωμί από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για ψωμί από τον Άκη Πετρετζίκη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, που το προσθέτουμε σιγά σιγά. 

Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και να διπλασιαστεί σε όγκο. 

Αφαιρούμε από το μπολ που το είχαμε, το πατάμε λίγο για να ξεφουσκώσει και το βάζουμε σε μια φόρμα για κέικ. 

Αφήνουμε να ξαναδιπλασιαστεί σε όγκο.

Ψήνουμε στους 180οC για 40'-55'.

Μερικά μυστικά:

Kαλό ζύμωμα... Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική!

Επειδή όλα τα αλεύρια δεν είναι ίδια, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι μπορεί άνετα να πάρει μέχρι και 50-60 γραμμάρια αλεύρι παραπάνω.

Για πιο καλό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε σκληρό αλεύρι. Διαφορετικά, μπορείτε να βάλετε μείγμα για όλες τις χρήσεις με σκληρό. Προσοχή όμως στην ποσότητα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)