X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Συνταγή για Banoffee από τον Πέτρο Συρίγο

Συνταγή για Banoffee από τον Πέτρο Συρίγο

Ο Πέτρος Συρίγος έφτιαξε Banoffee στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

Υλικά για το Banoffee

  • 400 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας ή μουστοκούλουρα
  • 120 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 2 κ.τ.σ ξύσμα από πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι λικέρ
  • 2 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη
  • 3 τεμάχια μπανάνες

Banoffee - Υλικά για την καραμέλα

  • 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα

Banoffee - Υλικά για την σαντιγί

  • 500 ml κρεμά γάλακτος (36%)
  • 2 1/2 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη

Banoffee - Υλικά για την σάλτσα σοκολάτας

  • 180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 70 ml γάλα ζεστό
  • 2 κ.τ.σ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

Η συνταγή για Banoffee

Με το πρώτο πράγμα που ξεκινάμε είναι με την καραμέλα γιατί θα μας πάρει ώρα.

Για την καραμέλα

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 2 τμχ ζαχαρούχο γάλα(με τη συσκευασία όπως είναι) με νερό να τα καλύπτει, όταν το νερό πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα βράζουμε για 3 ώρες
  2. Προσθέτουμε ζεστό νερό να είναι συνεχώς καλυμμένα
  3. Πρέπει να κρυώσουν πλήρως πριν τις χρησιμοποιήσουμε

Για την βάση

  1. Σε μια τετράγωνη( 30χ30) ή στρογγυλή φόρμα κέικ (28εκ) βουτυρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη
  2. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατέψτε μέχρι να απορροφήσουν όλο το βούτυρο
  3. Μετά προσθέσετε το ξύσμα από το πορτοκάλι, την ζάχαρη άχνη και το σφηνάκι το πότο
  4. Τοποθετήστε το μείγμα των μπισκότων στο πάτο της φόρμας και πιέστε για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη επιφάνεια
  5. Βάλτε το σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά
  6. Κόψετε τις μπανάνες σε κομμάτια και αραδιάσετε τις πάνω στην επιφάνεια του μπισκότου καλύπτοντας το όλο
  7. Απλώστε το καραμελώμενο ζαχαρούχο γάλα να καλύψει πλήρως τις μπανάνες
  8. ίσως το ζαχαρούχο να χρειαστεί λίγο ζέσταμα, σε αυτή την περίπτωση, αφαιρέστε το από τη συσκευασία και βάλτε το σε ένα τηγάνι απλά να ζεσταθεί.
  9. Απλώστε πάνω στο μπισκότο και βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες, (ή στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να γίνει πιο γρήγορα)

Για την σαντιγί

  1. Χτυπήσετε την κρεμά γάλακτος και σταδιακά προσθέσετε την ζάχαρη άχνη για να κάνετε την σαντιγί
  2. Απλώστε τη σαντιγί πάνω από το καραμελώμενο γάλα με μια σπάτουλα και μετά κάνετε με ένα πιρούνι σχέδια κατά μήκος

Για την σάλτσα σοκολάτας

  1. Κάνετε μια σάλτσα σοκολάτας βάζοντας την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και μετά προσθέσετε μέσα στο μπολ το καυτό γάλα, ανακατέψετε μετά από λίγα δευτερόλεπτα και θα έχετε μια παχύρευστη σάλτσα σοκολάτας
  2. Γαρνίρετε με σάλτσα σοκολάτας και καβουρδισμένο αμύγδαλα

Τιπ

Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε περισσότερα τεμάχια ζαχαρούχο να βράσουν επειδή παίρνουν χρόνο και να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για τις επόμενες συνταγές μας ή για το επόμενο μπανόφι μας.
Τα 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα είναι περίπου 800 γρ.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο τον Πέτρο Συρίγο να φτιάχνει τη συνταγή της ημέρας:

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)