- Ανακατεύουµε το αλεύρι µε τη βρόµη. ∆ιαλύουµε στο γάλα τη µαγιά και την προσθέτουµε στο αλεύρι. Προσθέτουµε το µέλι, τα αλάτι, το ελαιόλαδο, τις σταφίδες και το καρύδι και ζυµώνουµε πολύ καλά. Ίσως να χρειαστεί να προσθέσουµε λίγο αλεύρι ακόµα ή λίγο γάλα ώστε να πετύχουµε µια ζύµη µαλακή. Αφήνουµε για 30' σε ζεστό µέρος το µείγµα να «ξεκουραστεί».
- Ζυµώνουµε 4-5 ψωµάκια και τα βάζουµε σε λαδωµένο ταψί. Τα αλείφουµε µε το αυγό, που προηγουµένως έχουµε αραιώσει µε λίγο νερό, και πασπαλίζουµε το µείγµα µε την κανέλα και τη ζάχαρη. Ψήνουµε στους 200°C περίπου για 30'.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 3.353
Διατροφικό σχόλιο: Η συγκεκριµένη ORAC πρόταση αποτελεί έναν γευστικό διατροφικό συνδυασµό σηµαντικών βιταµινών και µετάλλων. Το δίδυµο βρόµη-σταφίδες µας εφοδιάζει µε υψηλή ποσότητα βιταµινών του συµπλέγµατος Β, που βελτιώνουν τη λειτουργία του µεταβολισµού και του νευρικού συστήµατος. Επίσης, στο σταφιδόψωµο περιλαµβάνονται άφθονες φυτικές ίνες για την καλή λειτουργία του εντέρου, οι οποίες παράλληλα µειώνουν την απορρόφηση των λιπαρών στον γαστρεντερικό σωλήνα. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βρόµης και των σταφίδων, που είναι πολύ πλούσιες σε πολυφαινόλες, µπορούν να συνεισφέρουν επιπλέον στην πρόληψη των καρδιοπαθειών και διαφόρων µορφών καρκίνου.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)