counter

Σπιτική μαρινάτα για κρέας

Σπιτική μαρινάτα για κρέας
Σπιτική μαρινάτα για κρέας

  • Ανακατεύουµε το σκόρδο και τα βότανα µέσα στο κρασί και το ελαιόλαδο.

 

  • Περιχύνουµε το κρέας µε τη σάλτσα και αφήνουµε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

 

  • Μπορούµε να µαγειρέψουµε βάζοντας το κρέας µαζί µε τη µαρινάτα στην κατσαρόλα ή ψήνοντάς το στη σχάρα.

 

  

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 530 

 

 

Διατροφικό σχόλιο: Κατά το ψήσιµο του κρέατος παράγονται καρκινογόνες ουσίες (νιτροζαµίνες). Το µαρινάρισµα µε τα συγκεκριµένα υλικά, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες, βιταµίνη Ε, θυµόλη), προστατεύει τον οργανισµό από τις νιτροζαµίνες του κρέατος. 

 

  

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού mytvπου κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR