- Ανακατεύουµε το σκόρδο και τα βότανα µέσα στο κρασί και το ελαιόλαδο.
- Περιχύνουµε το κρέας µε τη σάλτσα και αφήνουµε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
- Μπορούµε να µαγειρέψουµε βάζοντας το κρέας µαζί µε τη µαρινάτα στην κατσαρόλα ή ψήνοντάς το στη σχάρα.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 530
Διατροφικό σχόλιο: Κατά το ψήσιµο του κρέατος παράγονται καρκινογόνες ουσίες (νιτροζαµίνες). Το µαρινάρισµα µε τα συγκεκριµένα υλικά, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες, βιταµίνη Ε, θυµόλη), προστατεύει τον οργανισµό από τις νιτροζαµίνες του κρέατος.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)