- Βάζουµε το νερό σε κατσαρόλα και το αφήνουµε να βράσει. Ξεπλένουµε το καστανό ρύζι και το ρίχνουµε στην κατσαρόλα µόλις αρχίσει να βράζει το νερό. Αφήνουµε να σιγοβράσει µέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό. Παράλληλα, βράζουµε 3 ½ φλιτζ. γάλα µε το µέλι και το προσθέτουµε στην κατσαρόλα µε το ρύζι. Ανακατεύουµε το µείγµα και το αφήνουµε να σιγοβράσει περίπου για 20΄.
- Στο γάλα που έχουµε κρατήσει διαλύουµε καλά το κορν φλάουρ και τη βανίλια και το προσθέτουµε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Αφήνουµε να βράσει για 5’ ή µέχρι να πήξει καλά. Μοιράζουµε το ρυζόγαλο σε 6-7 µπολάκια και όταν κρυώσει ελαφρά το πασπαλίζουµε µε κανέλα.
Πρόταση σερβιρίσµατος: Για περισσότερη γεύση αλλά και για να επωφεληθείτε από τις υψηλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες της µαύρης σοκολάτας, µπορείτε κατεβάζοντας την κατσαρόλα από τη φωτιά να προσθέσετε ½ φλιτζ. κοµµατάκια κουβερτούρα.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 7.123
Διατροφικό σχόλιο: Παραδοσιακό γλυκό σε µια γευστική παραλλαγή υψηλότατου αντιοξειδωτικού ORAC σκορ, λόγω του καστανού ρυζιού. Ιδιαίτερα εύγευστο και αγαπητό σε µικρούς και µεγάλους, το ρυζόγαλο προσφέρει ισχυρή τόνωση στο νευρικό και µυϊκό σύστηµα λόγω των βιταµινών της οικογένειας Β και των πρωτεϊνών που προσφέρει. Καλύπτει σηµαντικά τις ηµερήσιες ανάγκες του οργανισµού σε ασβέστιο και βιταµίνη D. Εποµένως, γερά οστά και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστηµα είναι το διπλό όφελος απ’ αυτή τη γευστική πρόταση.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)