- Πλένετε τα στήθη του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα χτυπάτε με το σφυρί του κρέατος για να λεπτύνουν και να πλατύνουν.
- Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο, το πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το αλείφετε από τη μέσα πλευρά με τη μουστάρδα.
- Από πάνω απλώνετε τις φέτες του μπέικον και του ζαμπόν, την πιπεριά και τοποθετείτε τα μπαστούνια του τυριού.
- Κλείνετε κάθε στήθος σε ρόλο και το δένετε προσεκτικά με τον ειδικό σπάγκο.
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα ρολά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Στην συνέχεια σβήνετε με το κρασί, το χυμό λεμονιού και προσθέτετε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
- Κλείνετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα ρολά, μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές για 1 ώρα περίπου, παρακολουθώντας το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη νερό.
- Βγάζετε τα ρολά σε πιατέλα και αφαιρείται το σπάγκο.
- Τα κόβετε σε ροδέλες και τα σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά.
- Συνοδεύετε από σαλάτα εποχής, ριζότο ή πατάτες φούρνου.
Tips: Αν θέλετε να το κάνετε ένα μεγάλο ρολό, απλώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου με την ίδια φορά όλα, έτσι ώστε να κάθεται ελαφρά το ένα πάνω στο άλλο. Βάζετε τα υλικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τυλίγετε σε ρολό. Αν δεν έχετε εμπειρία από αυτό χρησιμοποιήστε μια διάφανη μεμβράνη και τυλίξτε εκεί μέσα, προσέξτε τις άκρες να μην εισχωρήσουν στο κοτόπουλο για να μπορέσετε να τη βγάλετε μετά εύκολα. Αν το βάλετε σε μεμβράνη βάλτε το λίγο στο ψυγείο να σφίξει, αν όχι μόλις τυλίξετε σε ρολό δέστε το με σπάγκο. Μπορείτε να το ψήσετε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στο blogstonatmo.