X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Ψητό χοιρινό

Ψητό χοιρινό

Για 6 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά-χρόνος ψησίματος: 2 ώρες

Τρίβουμε το σκόρδο και το αλείφουμε στο κρέας μαζί με το πιπέρι, το αλάτι και τη μουστάρδα και το δένουμε με σπάγκο για να κρατήσει τα υλικά και τους ζωμούς κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Tο τοποθετούμε σε πυρέξ. Προσθέτουμε το βούτυρο και σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Δεν πρέπει να παίρνει καθόλου αέρα.

Tο αφήνουμε να ψηθεί για 2 ώρες περίπου. Όταν  είναι σχεδόν έτοιμο, 10 λεπτά πριν το τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο φούρνο για να πάρει χρώμα. Το γυρίζουμε από τις δύο πλευρές.

Σερβίρετέ το κομμένο σε φέτες και συνοδεύστε το με πράσινη σαλάτα και πουρέ πατάτας.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)