X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα

  • Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.

 

  • Τοποθετούµε το ψαρονέφρι σε ένα πυρίµαχο σκεύος και το πασπαλίζουµε µε τα µπαχαρικά. Το αφήνουµε να απορροφήσει τα αρώµατά τους µέχρι να ετοιµάσουµε τα υπόλοιπα υλικά.

 

  • Βάζουµε για 10'-15' τα δαµάσκηνα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια αφαιρούµε τα κουκούτσια. Κόβουµε στα τέσσερα τα δαµάσκηνα και τα ρίχνουµε στο ψαρονέφρι. Προσθέτουµε τα κρεµµύδια.

 

  • Περιχύνουµε µε τον χυµό λεµονιού και το ελαιόλαδο και βάζουµε το σκεύος, ξεσκέπαστο, στον φούρνο.

 

  • Ψήνουµε για 25’-30’, αλείφοντάς το µία φορά µε τα υγρά του.

 

  • Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό.

 

Πρόταση σερβιρίσµατος: Ταιριάζει ιδανικά µε πράσινη σαλάτα και ρύζι µε φλοιό.

  

 

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 2.000

  

 

Διατροφικό σχόλιο: Ένα απλό, νόστιµο και γρήγορο γεύµα, το οποίο µπορεί να συνδυαστεί και µε ταλιατέλες. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στην οµαλή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, περιλαµβάνονται πρωτεΐνες που τονώνουν µε ενέργεια και δύναµη τον οργανισµό. Φορτίζει τις αποθήκες σιδήρου και χαρακτηρίζεται από πλούσια περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταµίνες C και E, β-καροτένιο, λυκοπένιο και φλαβονοειδή, και εποµένως σε µονάδες ORAC. Με βάση αυτό το χαρακτηριστικό θωρακίζει την καρδιά και τα αγγεία.

 

  

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)