counter

Πεντανόστιμο τουρλού κατσαρόλας

Πεντανόστιμο τουρλού κατσαρόλας
Πεντανόστιμο τουρλού κατσαρόλας

  • Βάζουµε σε µία κατσαρόλα την τριµµένη ντοµάτα και προσθέτουµε το κρεµµύδι, τα κολοκυθάκια, τη µελιτζάνα, το σκόρδο τις πιπεριές και το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουµε τα µυρωδικά και αφήνουµε να βράσει η σάλτσα σε µέτρια φωτιά για 45 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Το τουρλού σερβίρεται ζεστό ή σε θερµοκρασία δωµατίου.

 

Πρόταση σερβιρίσµατος: Συνοδεύεται µε 40 γραµµ. καστανό ρύζι και 30 γραµµ.τυρί φέτα.

 

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 3.100

  

Διατροφικό σχόλιο: Μία συνταγή µε πλούσια γεύση, που ακολουθεί τις αρχές της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής και περιλαµβάνει πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Γεµάτη από φυτικές ίνες για σωστή γαστρεντερική λειτουργία και κάλιο για προστασία από τον κίνδυνο της υπέρτασης. Τα µυρωδικά, σε συνδυασµό µε την υψηλή περιεκτικότητα των λαχανικών σε αντιοξειδωτικά (βιταµίνη C, λυκοπένιο, φλαβονοειδή), αποτελούν µια µοναδική πρόταση για τη θωράκιση της καρδιάς και την αποτελεσµατική προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό θα το διαπιστώσουµε άλλωστε βλέποντας τις µονάδες ORAC µε τις οποίες µας τροφοδοτεί το πιάτο αυτό στα πλαίσια των καθηµερινών αναγκών µας για αντιοξειδωτικές ουσίες.

  

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού mytvπου κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR